AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kurtaji devlet karsiliyor mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kürtajı devlet karşılıyor mu?​

Resmi Gazete’de dün yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği’ne (SUT) göre 10 haftadan küçük gebeliklerdeki “isteğe bağlı” kürtajlar SGK kapsamına girdi. Bundan böyle kürtaj olmak isteyenler gebelikleri 10 haftadan küçük olmak koşuluyla, devlet hastanelerinde kürtaj yaptırabilecek.
Devlet hastanesinde kürtaj ücretli mi?
Özel hastaneler, kürtaj işlemi için sigortadan yararlanmaz bu nedenle tam ücret ödemeniz gerekir. Devlet hastanelerinde böyle bir şey yoktur. SGK kürtajınızın bir kısmını karşılamaktadır, aynı zamanda hastanenin acil kısmından giriş yaparak kürtaj olunmuş ise herhangi bir ücret ödenmemektedir.
Kürtaj kaç ülkede yasal?
Dünyada kürtajın serbest olduğu ülke sayısı ise 73. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Rusya’nın da dahil olduğu bu ülkelerin bazılarında yasalarda kürtajın hangi aya kadar yapılabileceği belirtiliyor. Türkiye’de 10 hafta olan bu süre bazı ülkelerde 14 haftaya kadar uzayabiliyor.

Özel hastanelerde kürtaj fiyatları ne kadar?​

Genellikle kadınların kürtaj olması gerektiğinde araştırılan bir konu oluyor. İstenmeyen gebeliklerini sonlandırmak amacıyla yapılan kürtaj işlemi bebeğin anne karnından tahliye edilmesi prosedürüne dayalı bir cerrahi operasyondur. İstenmeyen gebelik fiyatları ortalama olarak 2500 TL ile 3000 TL aralığında olabiliyor.
Devlette kürtaj yasak mı?
Günümüz Türkiye’sinde kürtaj yasaldır. 1983 yılında yürürlüğe giren 2827 No’lu Nüfus Planlaması Yasası, Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana uygulanan kürtaj üzerindeki yasal kısıtlamayı kaldırdı.Yasa, 10 haftaya kadar olan gebeliklerin isteğe bağlı olarak kürtajla sonlandırılmasına izin vermektedir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası kürtajı karşılar mı?
Her ay kontrol için kadın doğum doktorunuza gittiğinizde sizden istenecek tahlil ve tetkikler limitsiz olarak karşılanır. Ancak zorunlu kürtaj, düşük tehdidi veya doğum kontrol yöntemleri ile doğumdan sonra bebek ile ilgili oluşan masraflar teminat dışıdır.
4 ile 6 Haftalık gebelik döneminde kürtaj operasyonu 700 TL’dir. 6-8 haftalık gebelik döneminde istenmeyen gebeliği sonlandırma operasyonu 750 TL’dir. 8 haftalık gebelik sonlandırma operasyonunda 800 TL bir ödeme gerekmektedir. 9 haftalık gebelik sonlandırma operasyonunda 800 TL.
Özel sağlık sigortası kürtajı karşılar mı?
Doğum sigortası poliçesi üzerinden zorunlu durumlar için yapılması gereken kürtajın masrafları karşılanmaktadır. Bunun yanında, isteğe bağlı, kısırlık tedavisi ya da patolojik durumlar nedeniyle yapılan kürtajlar kapsam dışıdır.
Devlet hastanesinde kürtaj ne kadar?
Kürtaj Fiyat Tablosu 2022 Özel hastanelerde kürtaj fiyatı ortalama olarak 600 TL ile 5,000 TL arasındadır. Devlet hastanelerinde kürtaj fiyatı ortalama olarak 150 TL ile 1,000 TL arasındadır. Kliniklerde kürtaj fiyatı ortalama olarak 800 TL ile 4,000 TL arasındadır.

3 aylık bebek aldırılır mı?​

Kaç Aya Kadar Bebek Aldırılır? İsteğe bağlı durumlarda en fazla 2.5 aya kadar yasal olarak kürtaj işlemi yapılabilir. Adli bir durum, doktor onayı ile yapılabilecek kürtaj işlemlerinde bu süre uzayabilmektedir. Ancak Türkiye sınırları içerisinde yasal kürtaj süresi 2.5 ay veya 10 haftadır.
Kürtaj kaç TL 2022?
Kürtaj ücreti 2022 Kürtaj ücretleri ortalama 1500TL – 3000TL arasındadır. İşlem ücreti uygulanacak anestezi şekli, çoğul gebelikler, kist benzeri oluşumlar ve gebelik haftası gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.
Ücretsiz kürtaj nasıl yapılır?
Kürtaj yani gebelik sonlandırma işlemi; özel hastanelerde olduğu gibi devlet hastanelerinde de yapılır ancak devlet hastanelerinde kendi rızanızla b kürtaj operasyonu yaptıramazsınız. Bebeğinizde ya da sizde ciddi sağlık sorunu engel, risk tespit edildiği durumlarda devlet hastanesinde kürtaj yaptırılır.

30 günlük bebek aldırmak günah mı?​

Dinen meşru ve bir mazeret olmadıkca çocuk düşürmek ve aldırmak haram ve cinayet hükmündedir. Çocuk düşürmek ve aldırmak, gebeği önleyici tedbirlerden değildir.”
40 günlük bebek kürtajla aldırmanın hükmü nedir?
Bununla birlikte âlimlerimiz çocuk aldırmanın (kürtajın) hükmünü verirken hep canlanmayı esas almışlar, ama dediğimiz gibi, canlanmayı 120 gün olarak kabul etmişlerdir. Ceninin canlanmasından sonra, annenin sağlığının tehlikede olması dışında cenine asla müdahale edilemeyeceğinde ise ittifak ve icma etmişlerdir.
 
Geri
Üst