- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 162.358
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kürtaj resmi kayıtlara geçer mi?
Özel hastanede kürtaj kayıtlara geçer mi sorusunun cevabı evet yapılan kürtajlar kayda geçilmektedir. Özel bir hastanede yaptırdığınız kürtaj işleminin sicil kayıtları saklanmaktadır. Özel hastaneler de kürtaj işlemi geçiren hastanın her işlem 3.tarafa paylaşılmayacak şekilde gizli bir ortamda saklanmaktadır.Kürtaj sonrası ödem olur mu?
Kürtajdan sonra karında şişlik en çok doku zedelenmesinden meydana gelmekte ve iyileşme sürecine girilmekle birlikte 1-2 gün içinde hiçbir müdahalede bulunulmadan geçmektedir.Kürtajdan sonra halsizlik olur mu?
Kürtaj eğer genel anesteziyle yapılmışsa ilk gün için biraz sersemlik hissi, bulantı, halsizlik, hafif kasık ağrısı ve hafif kanama olması normal kabul edilir. Şikayetler genellikle birkaç saatten sonra azalacaktır.
Kürtaj olunca e nabızda çıkar mı?
Kürtaj E-Devlet / E-Nabız Kayıtları Gizlilik unsurlarından dolayı e-devlet veya e-nabız gibi kanallarda bu uygulamanın geçmesine izin vermiyoruz. Kürtaj yaptırmak isteyenlerin merak ettiği bir diğer husus e-devlet kayıtları oluyor. Bunun üzerine: Gizli kürtaj hizmetimizden faydalanmanız esas alırız.Kürtaj patoloji raporu nedir?
Düzensiz veya beklenmedik bir kanaması olan bir kadında bu kanamanın nedenini aydınlatmak için yapılan işleme endometriyal biyopsi veya kürtaj adı verilir. Elde edilen parçalar patoloji uzmanı tarafından incelenerek raporda belirtilir.Kürtaj sonrası şişkinlik olur mu?
Kürtaj sonrasında eve daöndüğünüzde dinlenin. Kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Ağrı, kramp ve hafif vajinal kanama yaşayabilirsiniz. Ayrıca bulantı, ishal, ateş, kabızlık veya şişkinlik şikayetleriniz de olabilir.
Kürtaj sonrası “parça kalması”: Usulüne uygun ve yasal tahliye sınırları içerisinde yapılan kürtaj uygulamalarında yaklaşık olarak %5 hastada ortaya çıkar. Bu durum kendini ilk iki haftada aşırı kanama, ya da ikinci haftadan sonra devam eden kanama şeklinde belli eder.
Size şöyle bir bilgi vereyim eğer kürtaj işlemini hastanede yaparsanız e devlet ve e nabız da sisteme giriş yapılır ve tüm süreç bu sistemde kayıt altına alınır. Yani hastanede sicile işler.
2 ay arayla kürtaj olunur mu?
Kaç kez kürtaj olunabilir? Bu konuda sayı olarak bir sınırlama yoktur. Ancak her cerrahi müdahalede olduğu gibi kürtajda da fazla kere gereksiz yaomaktan kaçınmak gerekir, bunun için dikkatli korunmak en önemli kuraldır.
Kürtaj yapılırken aileye haber verilir mi?
Kürtaj elbette anne veya babanın izin vermesi halinde yapılabildiği için aileye haber verilmemesi olanaksızdır.Ne kadar sıklıkla kürtaj olur?
Kürtaj olmak için belli bir sınırlama bulunmamaktadır. Yani şartları müsait olan herkes kürtaj olabilir.2 kürtaj arası ne kadar olmalı?
Tekrarlayan kürtajlarda bu risk artar. Çok sayıda kürtaj olmak, rahim içi zardaki yapışıklıklara bağlı halime kalamama sorunu yaşatabilir. Bu yüzden kürtajı bir doğum kontrol yöntemi şeklinde kullanmamak gerekir. Kürtaj sonrası 2 hafta ilişki önerilmez.