Kurleme nedir kimya?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kürleme nedir kimya?​

Kürleme, polimer kimyası ve süreç mühendisliğinde, elektron ışınlarının, sıcaklığın veya kimyasal katkıların sağladığı, polimer zincirlerinin çapraz bağlanması yoluyla bir polimer malzemenin sertleştirilmesi anlamına gelen bir terimdir.

Kürleme zamanı nedir?​

Bir kauçuk bileşiğinde kürlenme süresi, belirli bir sıcaklıkta optimum viskoziteye veya modüle ulaşmak için geçen süredir. Bir yapıştırıcıda, bir yapıştırıcının tam olarak sertleşmesi için gereken süredir. Bir yapıştırıcı tam olarak kürlenmemişse, yapıştırma başarısız olacaktır.
Fotopolimerizasyon ne demek?
Fotopolimerizasyon, ışık enerjisi ile sıvı reçine sistemlerinin çapraz bağlı katı polimerlere hızlı dönüşümünü sağlayan etkili, ekonomik ve çevreci bir yöntemdir.
Curing yöntemi nedir?
25. CURING: Etlerin genellikle kurutulmadan önce tuzlanarak içindeki fazla suyun alınması işlemi. 26. ASİT REAKSİYONU: Özellikle balık gibi bağ dokusu yumuşak ürünlerin doğranıp, limon suyu gibi asit oranı yüksek sıvılar içerisinde bekletilerek pişirilmesi.

Etin kürleme nedir?​

Son üründe lezzet geliştirme, renk oluşturma ve dayanma süresini uzatmak amacıyla etin tuz, renk sabitleyici (nitrat, askorbik asit) ve baharat gibi katkılarla muamele edilmesine kürleme denir. Kürlenmiş et ürünleri çiğ (pastırma) ve pişirilmiş (jambon) olarak hazırlanabilir.

Kürleme neden yapılır?​

Esasen betonu kür etmek, kritik erken dönemde çimento hidratasyonu için gerekli rutubetin ortamda bulunmasını sağlamak demektir. Bu, ya betonun su kaybını engellemek veya yüzeye ilave su vermekle sağlanır. Çimentonun hidrate olması için gereken su, yüzey buharlaşması nedeniyle kaybolacağı için, kür gereklidir.
Jelleşme süresi nedir?
6 – 12 saat.
Et kürleme ne demek?
Fotobaşlatıcılar, radikal oluşturma mekanizmalarına göre Tip I ve Tip II fotobaşlatıcılar olmak üzere iki ayrı sınıfa ayrılır: Tip I fotobaşlatıcılar, radikal vermek üzere doğrudan foto parçalanmaya uğrayan, çeşitli fonksiyonel gruplar içeren aromatik karbonil bileşikleridir.
Fotopolimerler, az miktarlarda ışık enerjisine maruz bırakıldıklarında kendilerinin kimyasal yapısının kolaylıkla değiştiği, foto-işlevsel grupları olan monomerler veya polimerler olarak tanımlanır.
Braise nasıl yapılır?
Bir tencerede büyük boyutlarda doğranmış etlerin, düşük ısıda pişirildikten sonra sos veya stok, fond ilave edilerek yavaş bir şekilde pişirilmesi işlemine ”Braising” denir. Braising tekniği ile pişirilen yemekler genellikle yahni gibi Türk mutfağındaki birçok yemeği pişirmek için kullanılan bir tekniktir.
Grill pişirme yöntemi nedir?
Grill, ızgarada pişirme yöntemidir. Bu yöntem de ısı sabit bir şekilde aşağıdan gelir ve ürünler hızlıca pişer. Bu yöntemde et, sebze, kümes hayvanı, balık pişirebilirsiniz.

Kürleme işleminin amacı nedir?​

Son üründe lezzet geliştirme, renk oluşturma ve dayanma süresini uzatmak amacıyla etin tuz, renk sabitleyici (nitrat, askorbik asit) ve baharat gibi katkılarla muamele edilmesine kürleme denir.

Sucukta kürleme nedir?​

Yenebilir etlerin nitrat\nitrit varlığında, tuz ile muamele edilerek işlenmesi, muhafaza edilmesi ve daha değişik görünüm, tat ve aromada ürünler haline getirilmesi.
Beton kürleme neden yapılır?
 
Geri
Üst