AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuresellesmenin saglik uzerine olan etkileri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Küreselleşmenin sağlık üzerine olan etkileri nelerdir?​

Sağlık alanında yaşanan hızlı teknolojik değişmeler, artan maliyet baskıları, sağlık kuruluşları sayısında görülen artışlar, rekabetin yoğunlaşması, değişen hasta-doktor ilişkileri, tüketicilerin bilinçlenmesi, tüketici tatminsizlikleri sağlık kuruluşlarını küreselleşme süreçlerine ve küreselleşmenin doğrudan ya da …

Küresel sağlık ne demek?​

“Küresel sağlık yönetişimi” ise, henüz üzerinde görüş birliği sağlanmış bir tanımı olmamakla birlikte “sağlıkla ilgili sorunlar konusunda, uluslararası ve uluslar ötesi bağımlılığın gerektirdiği ortak düzenlemelerin yapılması için gereken tüm çabalar” anlamına gelmektedir (7).

Global sağlık ne demek?​

Global sağlık ne demek?
Küresel sağlık dünya çapında sağlık ve sağlık bakımını etkileyen sosyal, politik, ekonomik, teknolojik, çevresel ve kültürel konuları kapsayan çok boyutlu bir kavramdır. Küresel sağlık tüm disiplinlerin dolayısıyla hemşireliğin uygulama, araştırma alanı olarak kabul edilmektedir.

Küreselleşme ve Toplum nedir?​

Küreselleşme ve Toplum nedir?
Küreselleşme, tüm dünya insanlarının siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan birbirine yakınlaşması ve bir bütün olma yolunda ilerlemesidir. Günümüzde gelişen ve değişen teknolojik gelişmelerle birlikte küreselleşme de hız kazanmıştır.

Küreselleşme nasıl bir süreçtir?​

Küreselleşme ya da globalleşme, ürünlerin, fikirlerin, kültürlerin ve dünya görüşlerinin alış verişinden doğan bir uluslararası bütünleşme sürecidir. Dünyanın birleşik hale gelmesi, tekdüze dinamikler ile oluşan bir süreç değildir.

Sınırların kalkması ne anlama gelir?​

dünya halklarının artık birbirini ayıran coğrafi sınırlara ihtiyaç duymaması ile oluşacak durum.

Gelişmekte olan ülkelerde sağlık sorunları nelerdir?​

Gelişmekte olan ülkelerde sağlık sorunları nelerdir?
Ülkelerin yaşam süresi arasında hala ciddi uçurumlar var…
- ÇOCUK ÖLÜMLERİNDE AZALMA.
- KALP HASTALIKLARI VE KANSER VAKALARI ARTTI.
- 8 MİLYON İNSAN KANSERDEN ÖLDÜ
- AİDS VE MALARYA ÖLÜMLERİ ARTIYOR.
- ÜLKELERİN YAŞAM SÜRESİ ARASINDA CİDDİ UÇURUM.
 
Küreselleşmenin sağlık alanındaki etkileri oldukça çeşitlidir. Sağlık sektöründe teknolojik gelişmelerin hızla yaşanması, sağlık hizmetlerine erişimin artması ve kalitesinin yükseltilmesi gibi olumlu etkileri olduğu gibi, artan maliyetler, rekabetin yoğunlaşması, hasta-doktor ilişkilerindeki değişimler gibi olumsuz etkileri de bulunmaktadır.

Küreselleşme süreci sağlık sektörünü de etkileyerek, sağlık hizmetlerinin uluslararası boyutta bir düzene sahip olmasını gerektirebilir. Küresel sağlık veya global sağlık kavramı, dünya genelinde sağlık ve sağlık bakımını etkileyen sosyal, politik, ekonomik, teknolojik, çevresel ve kültürel konuları kapsayan çok boyutlu bir olgudur. Bu kapsamda, küresel sağlık yönetişimi, uluslararası ve uluslar ötesi bağımlılığın gerektirdiği ortak düzenlemelerin yapılması için çabaların bütünü olarak tanımlanabilir.

Küreselleşme, toplumları siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak birbirine yaklaştıran bir süreçtir. Gelişen teknoloji ile birlikte küreselleşmenin ivme kazandığı günümüz dünyasında, insanların birbirleriyle daha hızlı iletişim kurması, bilgi paylaşımının artması ve farklı kültürler arasında etkileşimin artması gibi etkiler görülmektedir.

Gelişmekte olan ülkelerde sağlık sorunları, diğer ülkelere göre daha yoğun bir şekilde yaşanmaktadır. Bu ülkelerde çocuk ölümlerinde azalma, kalp hastalıkları ve kanser vakalarında artış, AIDS ve sıtmaya bağlı ölümlerin artması gibi sorunlar mevcuttur. Yaşam süresi, sağlık hizmetlerine erişim ve kalitesi gibi alanlarda gelişmiş ülkeler ile arasında ciddi uçurumlar bulunmaktadır. Bu nedenle, küresel sağlık politikalarının gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaçlarına uygun şekilde şekillendirilmesi büyük önem taşımaktadır.
 
Geri
Üst