- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.857
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Küreselleşme süreci ve eğitime etkisi?
Küreselleşme süreci ve eğitime etKisi GlOBAlIZAtION PrOcess AND Its eFFects ON eDUcAtION esen eser∗ Özet İletişim ve bilgi teknolojileri ile internet ve sosyal medya ağlarının gelişmesi, sosyal, si- yasal, ekonomik ve kültürel yaşamda büyük değişiklikler ortaya çıkarmıştır. KüreselleşmeKüresellik, küresellik ve küreselleşme?
Global şirketler küreselleşmeyi kullanarak kendi ürünlerini dünyanın her tarafına ulaştırırken, her devlette kanunları kendi lehine kullanırken ve gerektiğinde yönetimleri ezerken, diğer taraftan kenarda köşede yaşayan halkın açlığı, yoksulluğu ve sefaleti hiç de küresel olmamaktadır.
Küreselleşme süreci nelerdir?
Küreselleşme süreci olarak tanımlanan bu gelişmeler ile birlikte insanların dünyanın başka yerlerindeki tecrübelere ve bilgiye kolayca ulaşması olanakları da gelişmiştir. Bu olanaklar aynı zaman- da dünyanın küresel bir pazar ve rekabet alanına dönüşmesini de beraberinde getirmiş ve bu
Küreselleşme, sosyal denge açılardan bütünleşmenin artması anlamına gelir.?
Küreselleşme, ekonomik, sosyal, teknolojik, kültürel, politik ve ekolojik denge açılardan bütünleşmenin, ve dayanışmanın artması anlamına gelmektedir.Küreselleşmeyi hızlandıranlar arasında en başta medya gelmektedir.?
Küreselleşmeyi hızlandıranlar arasında en başta medya gelmektedir. Eskiden sadece yaşadığı köy veya apartman ile küresel olan insanlar bugün dünyanın en ücra köşesinde yaşayan insanlarla iletişim kurabilmekte, onların gelenek ve kültürlerini, örf ve adetlerini, yaşama biçimlerini öğrenmekte ve benimseyebilmektedir.
Küreselleşme sözcüğü ne demek?
Küreselleşme (globalism), sadece bir sözcük olarak ele alınırsa hiçbir anlama oturtulamaz. Sözlük anlamıyla “tüm dünyayı kapsayan ve ilgilendiren” demek olan küreselleşme sözcüğü 1970’lerden bu yana çok değişik olguların çok değişik kategorilerde ifade edilmesi için kullanılmıştır.
Küreselleşme kendi tanımı ve kavram olarak ortaya çıkışı ile ilgili görüşlerde bile yarattığı karmaşayla varlığını hissettirir. Emre Kongar’a göre küreselleşme neolotik çağlardan[1], Ralf Dahrendorff’a göre ise insanların aya ayak basmasından itibaren var olan kavramdır[2].