AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuresel iklim degisikliginin etkilerinin azaltilmasi icin neler yapilmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması için neler yapılmalı?​

- Enerji dostu ampuller kullanılmalı.
- Televizyonlar bekleme konumunda bırakılmamalı.
- Doğru ışıklandırma kullanılmalı.
- Klima yerine vantilatör kullanılmalı.
- Evler ısı kaybına karşı yalıtılmalı.
- Eşyalar, radyatörleri kapatmayacak şekilde yerleştirilmeli.
Ne yapabilirim?
- Daha az kırmızı et, süt, peynir ve tereyağı satın alıp daha çok yerli üretim gıdalar tüketin, gıda atıklarını azaltın.
- Seyahat yöntemlerinizi değiştirin.
- İş için seyahat etmek yerine, video konferansla iletişim sağlayın.
- Yıkanan çamaşırları kurutma makinesine atmayın, çamaşır ipinde kurutun.

Kyoto Protokolü sona erdi mi?​

İkinci yükümlülük dönemi 2020’de sona eren Kyoto Protokolü dünyadaki emisyon azaltımı konusunda bağlayıcı hükümler içeren ilk küresel adım olması açısından önemli bir belgedir.

Küresel iklim değişikliği ile mücadelede ne gibi çözüm önerileriniz vardır?​

Küresel iklim değişikliği ile mücadelede ne gibi çözüm önerileriniz vardır?
İklim Değişikliğine Bireysel Çözümler
- Kullanmadığımız elektrikli aletlerin fişini çekelim.
- Enerji tasarruflu ampul kullanalım.
- Enerji tasarruflu ürünler alalım.
- Evimizin ısı yalıtımını güçlendirelim.
- Güneş paneli kullanalım.
- Yürüyelim veya bisiklet sürelim.
- Araba yerine toplu taşıma kullanalım.
- Daha az uçalım.

Iklim değişikliği problemini nasıl çözeriz?​

Iklim değişikliği problemini nasıl çözeriz?
Ulaşım kaynaklı atmosfere salınan diazot monoksit ve karbondioksit gazlarının iklim değişikliğine etkileri azımsanacak seviyede değildir. Bu nedenle toplu taşıma, bisiklet kullanımı gibi fosil yakıtı azaltan yöntemlerin tercih edilmesi bu konuda katkı sağlayıcıdır.

Kyoto Protokolü hangi ülkede imzalandı?​

Anlaşma Aralık 1997’de Japonya’nın Kyoto şehrinde görüşülmüş, 16 Mart 1998’de imzaya açılmış ve 15 Mart 1999’da son halini almıştır. Rusya’nın 18 Kasım 2004’te katılmasıyla 90 gün sonra 16 Şubat 2005 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Kyoto protokolünden çekilen ilk ve tek ülke hangisi?​

Kanada, böylece 1997’de imzalanan ve 2005’te yürürlüğe giren bu anlaşmadan resmen çekilen ilk ülke oldu. Protokolün şartları gereği, sera etkisine yol açan gaz salımı artmasına karşın, Kanada 2012’de gaz salımını 1990’daki seviyesine göre yüzde 6 azaltmak zorunda bulunuyor.

Kyoto Protokolü geçerli mi?​

Kyoto Protokolü geçerli mi?
 
Küresel iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için atılabilecek adımlar oldukça önemlidir. Enerji tasarrufu sağlayan ampuller kullanmak, elektrik tüketimini azaltabilir ve dolayısıyla sera gazı emisyonlarını düşürebilir. Televizyonları bekleme konumunda bırakmamak da gereksiz enerji tüketimini engelleyerek çevreye katkı sağlayabilir. Doğru ışıklandırma tercih edilmesi de enerji tasarrufuna katkı sağlar. Klima yerine vantilatör kullanmak da enerji tüketimini azaltabilir.

Evlerin ısı kaybını önlemek için yalıtım önlemleri alınması etkili bir yöntemdir. Ayrıca eşyaların radyatörleri kapatmayacak şekilde yerleştirilmesi de ısı dağılımını düzenleyerek enerji tasarrufuna yardımcı olabilir. Ayrıca daha az kırmızı et ve süt ürünleri tüketerek ve yerli üretim gıdaları tercih ederek gıda kaynaklı emisyonları azaltabilir, gıda atıklarını en aza indirebiliriz.

Seyahat yöntemlerini değiştirmek, iş için seyahat etmek yerine video konferans gibi iletişim araçlarını kullanmak, çamaşırları kurutma makinesine atmadan doğal yöntemlerle kurutmak gibi günlük alışkanlıkları gözden geçirerek de enerji tasarrufu sağlayabiliriz. Küresel iklim değişikliği ile mücadelede bireysel çözümler her zaman önemlidir. Elektrik tüketimini azaltmak, fosil yakıtları kullanımını azaltmak ve çevreyi korumak için her birimizin sorumluluk alması gerekmektedir.

Kyoto Protokolü ise gezegenimizin karşı karşıya olduğu iklim krizine karşı küresel bir çözüm olarak önemli bir dönemeçtir. Protokol, emisyon azaltımı konusunda ülkeler arasında belirli hedefleri ve taahhütleri içermektedir. Ancak her ülkenin bu hedefleri güncellemesi ve daha iddialı adımlar atması gerekmektedir. Kyoto Protokolü'nün hedefleri ve taahhütleri üzerinde çalışarak küresel iklim değişikliği ile mücadelede etkili adımlar atılabilir.
 
Geri
Üst