Kuresel iklim degisikligi tarimsal uretim uzerine nasil etkili olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Küresel iklim değişikliği tarımsal üretim üzerine nasıl etkili olabilir?​

İklim değişikliği; yağış rejiminde değişiklik, sıcaklık artışı, kuraklık, doğal afetler gibi olumsuz etkilere sebep olmaktadır. Bütün bu olumsuz etkiler tarımda verimlilik ve büyüme oranları üzerinde önemli bir tehdit oluşturmaktadır. Sıcaklık ve CO2 seviyesindeki artış bazı yerlerde mahsul verimini artırabilir.

Yüksek verim elde etmeyi amaçlayan tarım yöntemi nedir?​

Modern tarım; sulama, gübreleme, tohum ıslahı ve makine kullanımı gibi çeşitli yöntemler sonucunda birim alanda en yüksek verim ile en yüksek geliri elde etmeyi amaçlamaktadır.
Tarımın Türkiye Ekonomisindeki Yeri ile ilgili verilen bilgiler nelerdir?
Ülke nüfusunun beslenmesini sağlaması, • Milli gelire ve istihdama katkı sağlaması, Sanayi sektörünün hammadde ihtiyacını karşılaması, Sanayiye sermaye aktarması, • İhracata doğrudan ve dolaylı katkıda bulunması, Bu gibi nedenlerden dolayı, tarım ekonomimizde vazgeçilmez bir sektördür.

Tarımda verimliliği artırmak için ne yapılmalıdır?​

TARIMDA VERİMİ ARTTIRMAK İÇİN NELER YAPILMALIDIR?
- Toprak, tarımsal üretimde oldukça önemli bir unsurdur.
- Öncelikle kıraç alanlarda ve yağışın az olduğu yerlerde ekim nöbetine uyulmalıdır.
- Bitki artıklarının yakılması önlemeliyiz.
- Erozyona karşı mutlaka önlem alınmalıdır.
- Tarla işlemi trafiğini mümkün olduğunca azaltın.

Tarımsal verimlilik ve üretim üzerinde doğrudan etkisi bulunan şey nedir?​

Tarımda verimlilik artışı üzerinde en etkili girdilerden biri bitki besin maddeleri, yani gübredir. Ürünlere göre değişiklik göstermekle birlikte, gübre kullanımının tarımda %50’lere varan verim artışı sağladığı bilimsel olarak bilinmektedir.
Tarımın Türkiye’nin istihdamındaki mevcut Payı (%) yaklaşık olarak ne kadardır?
İstihdam oranı %46,3 oldu İstihdam edilenlerin %19,6’sı tarım, %19,5’i sanayi, %5,5’i inşaat, %55,4’ü ise hizmet sektöründe yer aldı.

Geri