Kurenin kutlesi nasil bulunur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kürenin kütlesi nasıl bulunur?​

Özkütle (d) = kütle (m) / hacim (v) şeklinde hesaplanır. Burada hacimin ne kadarı dolu olduğunu bilmiyoruz ama diğer iki veriyi yerine koyarsak; V = 90 / 6 = 15 cm3 olarak bulunur. Bizim küremizin toplam hacmi 30 cm3 olduğu için bunun 15 cm3 ‘ü boş olduğunu hesaplamış oluruz.

Çemberin çevresi nasıl hesaplanır?​

Çemberin Çevresi Nasıl Bulunur? Çemberin çevresi ise çap veya yarıçap kullanılarak bulunmaktadır. Çemberde çevreyi bulabilmek için çemberin çapı ile pi sayısı çarpılmalıdır. Pi sayısı hesap makinelerinde yaklaşık olarak 3,14 olarak belirtilmektedir.
Kürenin yüzey alanı formülü nedir?
Kürenin Yüzey Alanı. Küre dairesel bir yapıya sahip olduğu için yüzey alanını doğrudan göremeyebiliriz. O yüzden kürenin yüzey alanı formülünü bilmemiz gerekir. Kürenin yüzey alanı A = 4.π.r 2 şeklindedir. Bu iki formülü aklımda tutamam ve karıştırırım diyorsanız size şöyle bir yöntem sunalım.
Kürelerin hacmini hesaplamak için birkaç yöntem vardır.?
Yediğimiz meyve ve sebzeler tam olarak küre olmasalar da küreye oldukça benzerdirler. Kürenin hacmini hesaplamak için birden fazla yöntem vardır. Küreyi bir taşırma kabının içerisine atıp da hacmini hesaplayabiliriz. Ancak daha kolay bir yöntem bulunmaktadır. Kürenin hacim formülü V = 4/3.π.r 3 şeklindedir.

Kürenin kesit alanına ihtiyacımız vardır?​

Kürenin kesit alanını bulurken oluşan yeni dairenin yarıçapına ihtiyacımız vardır. Bu yarıçapı bulmak için Pisagor eşitliğini kullanırız. Bir örnekle kürenin kesit alanını anlamaya çalışalım. Yukarıdaki şekilde merkezinin 3 birim ötesinde kürenin kesilmesiyle bir kesit alanı oluşmuştur.

Hangi alan kürenin kesit alanıdır?​

Hacim ve yüzey alanı öğrendikten sonra öğrenmemiz gereken bir diğer alan kürenin kesit alanıdır. Kürenin üzerinden herhangi bir seviyede düzlem şeklinde kesersek ortaya daire şeklinde bir kesit çıkar. Bu kesit dairenin yarıçapı en fazla kürenin yarıçapı kadar olabilir. Bu da küreyi tam ortadan kestiğimiz durumda gerçekleşir.
 
Geri
Üst