- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 259.744
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kurdeşen bulaşıcı bir hastalık mıdır?
Kurdeşen veya bilimsel adı ile ürtiker, vücut bir alerjene tepki gösterdiğinde ve cilt yüzeyinin altından histamin ve diğer kimyasal maddeleri saldığında ortaya çıkar. Sıvı ciltte birikir ve döküntüye neden olur. KURDEŞEN BULAŞICI MIDIR? Kurdeşen yaygın bir sorun olmasına rağmen bulaşıcı değildir.Kurdeşen evde nasıl tedavi edilir?
KARBONAT: Bir çay kaşığı karbonatı su ile karıştırın ve kurdeşen olan bölgeye sürün. Kuruyunca yıkayın. Karbonat temizleyici özelliği ile kurdeşeni rahatlatır ve oluşmasını engellemeye yardımcı olur. TAHRİŞ EDİCİ MADDELERDEN KAÇINMAK: parfüm, kokulu sabunlar ve nemlendiricilerden uzak durulması gerekir.
Kurdeşene banyo iyi gelir mi?
Kaşıntı Önleyen Solüsyonlarla Banyo Yapmak: Kabartma tozu ve yulaf ezmesi ile yapılan banyolar cildin yatışmasını sağlar ve tahrişi azaltır. Aloe Vera Uygulanması: Aloe vera bitkisinin iyileştirici özelliği, kurdeşeni yatıştırarak azaltmaktadır.Kronik ürtikere ne iyi gelir?
Kurdeşene Ne İyi Gelir?
En sık kurdeşen hastalığına neden olan gıdaların başında deniz ürünleri, kakaodan yapılan ürünler, çilek, ananas, kivi, kuru yemişler, soya, baharat, çay, yumurta, süt, yiyeceklerin içerisindeki antioksidanlar, ilaçlar, hormonlar.
Kurdeşen başkasına bulaşır mı?
Ürtiker bulaşıcı bir hastalık değildir, bir belirtidir. Döküntüler iyileşirken iz bırakmaz. Ürtiker süreye bağlı olarak akut ve kronik ürtiker olmak üzere iki gruba ayrılır ve nedenleri birbirinden oldukça farklıdır.
Hangi alerjiler bulaşıcıdır?
Alerji bulaşıcı değil genetik bir hastalıktır. Aynı yaşam ortamında yaşamalarına rağmen kişi ortamdaki alerjenlere aşırı yanıt verirken diğer bir kişi hiç etkilememektedir bur durum genetik mekanizma ile açıklanır.Ürtiker banyo yapabilir mi?
Ürtiker hastaları banyo yapabilir mi? Ürtiker hastaları normal şekilde yıkanabilir, ancak suyun ılık olduğundan emin olunmalı ve yıkanma süresi 10 dakika ile sınırlanmalıdır.
Ürtiker atağına ne iyi gelir?
Kronik ürtiker tedavi edilmezse ne olur?Kurdeşen tedavi edilmediğinde doğabilecek sonuçları şöyle sıralayabiliriz; Nefes almada zorluk: Vücutta görülen şişlikler eğer çocuğunuzun ağzında ve boğazında da meydana gelirse, nefes almada zorluk ve dolayısıyla bayılma meydana gelebilir. Eğer ağızda, dilde ve boğazda şişme varsa hemen acil servise başvurun.
Deride ataklar halinde ortaya çıkan genellikle 24 ila 48 saat içinde solan kaşıntılı kızarıklık ve kabarıklıklar şeklinde belirtiler gösteren ve sık görülen bir hastalıktır. Eğer bu şikayetler altı haftadan daha uzun süre devam ediyorsa ”Kronik Ürtiker” daha kısa süreli olursa ”Akut Ürtiker” olarak tanımlanır.