Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kurdan Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kurdan Kebabı Tarifi İcin Malzemeler

*3 adet patlıcan sıvı yağı

Koftesi icin;


*400 gr kıyma
*1 tatlı biber salcası
*2 diş sarımsak
*1 orta boy soğan
*Tuz ,karabiber

Uzeri icin;


*1 domates
*1 adet biber

Sosu icin


*1 yemek kaşığı domates salcası
*1 diş sarımsak
*Tuz,karabiber
*1 15 su bardağı sıcak su

Kurdan Kebabı Tarifi Yapılışı
1
*Once kıyma bir kaba alınır
*Salca ,2 diş sarımsak ve soğan kucuk kucuk doğranır
*Tuz ve karabiber kıymaya eklendikten sonra iyice yoğurulur ve dinlenmesi icin buzdolabına kaldırılır
*Daha sonra patlıcanlar uzun uzun doğranıp sıvı yağda kızartılır
*Patlıcanlar kızardıktan sonra dinlenen kıyma dolaptan alınır
*Kofteler yapılır ve cok az yağda az kızartılır (Kofteleri az yağda ve ocağın altını cok acarak muhurler gibi pişirdim boylece koftenin suyu icinde kaldı ve daha lezzetli oldu)
*Kızartılan patlıcanlardan 2 adet alınır ve artı şeklinde ust uste konulur ortasına kızartılan kofteler konulur ve patlıcanlar kapatılır uzerine iri doğranmış 1 adet biber ve domates eklenip kurdanla tutturulur ve tepsiye dizilir
*En son sosu icin salca tuz ve karabiber eklendikten sonra sıcak su eklenir ve karıştırılır tepsiye dokulur
*200 derecelik fırında uzeri kızarıncaya kadar pişirilir Afiyet olsun☺
 
Geri
Üst