- Konu Yazar
- #1
Kurdan Kebabı Tarifi İcin Malzemeler
*3 adet patlıcan sıvı yağı
Koftesi icin;
*400 gr kıyma
*1 tatlı biber salcası
*2 diş sarımsak
*1 orta boy soğan
*Tuz ,karabiber
Uzeri icin;
*1 domates
*1 adet biber
Sosu icin
*1 yemek kaşığı domates salcası
*1 diş sarımsak
*Tuz,karabiber
*1 15 su bardağı sıcak su
Kurdan Kebabı Tarifi Yapılışı
1
*Once kıyma bir kaba alınır
*Salca ,2 diş sarımsak ve soğan kucuk kucuk doğranır
*Tuz ve karabiber kıymaya eklendikten sonra iyice yoğurulur ve dinlenmesi icin buzdolabına kaldırılır
*Daha sonra patlıcanlar uzun uzun doğranıp sıvı yağda kızartılır
*Patlıcanlar kızardıktan sonra dinlenen kıyma dolaptan alınır
*Kofteler yapılır ve cok az yağda az kızartılır (Kofteleri az yağda ve ocağın altını cok acarak muhurler gibi pişirdim boylece koftenin suyu icinde kaldı ve daha lezzetli oldu)
*Kızartılan patlıcanlardan 2 adet alınır ve artı şeklinde ust uste konulur ortasına kızartılan kofteler konulur ve patlıcanlar kapatılır uzerine iri doğranmış 1 adet biber ve domates eklenip kurdanla tutturulur ve tepsiye dizilir
*En son sosu icin salca tuz ve karabiber eklendikten sonra sıcak su eklenir ve karıştırılır tepsiye dokulur
*200 derecelik fırında uzeri kızarıncaya kadar pişirilir Afiyet olsun☺
*3 adet patlıcan sıvı yağı
Koftesi icin;
*400 gr kıyma
*1 tatlı biber salcası
*2 diş sarımsak
*1 orta boy soğan
*Tuz ,karabiber
Uzeri icin;
*1 domates
*1 adet biber
Sosu icin
*1 yemek kaşığı domates salcası
*1 diş sarımsak
*Tuz,karabiber
*1 15 su bardağı sıcak su
Kurdan Kebabı Tarifi Yapılışı
1
*Once kıyma bir kaba alınır
*Salca ,2 diş sarımsak ve soğan kucuk kucuk doğranır
*Tuz ve karabiber kıymaya eklendikten sonra iyice yoğurulur ve dinlenmesi icin buzdolabına kaldırılır
*Daha sonra patlıcanlar uzun uzun doğranıp sıvı yağda kızartılır
*Patlıcanlar kızardıktan sonra dinlenen kıyma dolaptan alınır
*Kofteler yapılır ve cok az yağda az kızartılır (Kofteleri az yağda ve ocağın altını cok acarak muhurler gibi pişirdim boylece koftenin suyu icinde kaldı ve daha lezzetli oldu)
*Kızartılan patlıcanlardan 2 adet alınır ve artı şeklinde ust uste konulur ortasına kızartılan kofteler konulur ve patlıcanlar kapatılır uzerine iri doğranmış 1 adet biber ve domates eklenip kurdanla tutturulur ve tepsiye dizilir
*En son sosu icin salca tuz ve karabiber eklendikten sonra sıcak su eklenir ve karıştırılır tepsiye dokulur
*200 derecelik fırında uzeri kızarıncaya kadar pişirilir Afiyet olsun☺