- Konu Yazar
- #1
Kürdan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
Köfte için;
350 gram kıyma
1 küçük soğan rendesi
1 adet rende sarımsak
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı dolusu galeta unu
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Sosu için;
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 çay bardağı domates sosu
1 fiske sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
Tuz
Öbür materyaller;
1 iri ve uzun bostan patlıcanı
1 küçük uzunluk havucun yarısı
1 küçük uzunluk kabağın yarısı
1 küçük uzunluk patates
Şeker domates
1 yemek kaşığı tereyağ
Kürdan
Kürdan Kebabı Tanımı Yapılışı
Köfte için bütün materyaller bir kaba alınır ve güzelce yoğrulur ve biçim verilir.
Köfteler bir gece dolapta dinlendirilir.
Yıkanan patlıcanın kabuğu soyulmadan, 2 cm kalınlığında halka halka doğranır.
Yıkanan kabak, patates ve havucun kabuğu soyulur ve yaklaşık yarım cm kalınlığında halka halka doğranır.
Patlıcanlar, havuçlar, patatesler ve kabaklar bol yağda kızartılır.
Bir tavaya bir yemek kaşığı tereyağı alınır ve eritilir.
Dinlendirilmiş köfteler artlı önlü çok fazla kızarmayacak formda pişirilir.
Kızartılan patlıcanlar fırın kabının en altına konur, üzerine köfte konur.
Daha sonra sırası ile patates, kabak ve havuçta konur.
Kürdana şeker domates geçirilir ve patlıcanın üzerine kürdan saplanır.
Sos için bütün materyaller bir tavaya alınır ve 6-7 dakika pişirilir.
Daha sonra hazırlanan sos patlıcanların üzerine dökülür.
Yemek 170 derece fırında 20 dakika fırınlanır. Afiyet olsun
Köfte için;
350 gram kıyma
1 küçük soğan rendesi
1 adet rende sarımsak
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı dolusu galeta unu
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Sosu için;
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 çay bardağı domates sosu
1 fiske sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
Tuz
Öbür materyaller;
1 iri ve uzun bostan patlıcanı
1 küçük uzunluk havucun yarısı
1 küçük uzunluk kabağın yarısı
1 küçük uzunluk patates
Şeker domates
1 yemek kaşığı tereyağ
Kürdan
Kürdan Kebabı Tanımı Yapılışı
Köfte için bütün materyaller bir kaba alınır ve güzelce yoğrulur ve biçim verilir.
Köfteler bir gece dolapta dinlendirilir.
Yıkanan patlıcanın kabuğu soyulmadan, 2 cm kalınlığında halka halka doğranır.
Yıkanan kabak, patates ve havucun kabuğu soyulur ve yaklaşık yarım cm kalınlığında halka halka doğranır.
Patlıcanlar, havuçlar, patatesler ve kabaklar bol yağda kızartılır.
Bir tavaya bir yemek kaşığı tereyağı alınır ve eritilir.
Dinlendirilmiş köfteler artlı önlü çok fazla kızarmayacak formda pişirilir.
Kızartılan patlıcanlar fırın kabının en altına konur, üzerine köfte konur.
Daha sonra sırası ile patates, kabak ve havuçta konur.
Kürdana şeker domates geçirilir ve patlıcanın üzerine kürdan saplanır.
Sos için bütün materyaller bir tavaya alınır ve 6-7 dakika pişirilir.
Daha sonra hazırlanan sos patlıcanların üzerine dökülür.
Yemek 170 derece fırında 20 dakika fırınlanır. Afiyet olsun