AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kurbanin kemikleri ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kurbanın kemikleri ne yapılır?​

Oysa kemiğin içinde bulunan ilik çok değerlidir. Bu yüzden kısık ateşte uzun süre kaynatılarak kemik suyu elde edilir. Kemik suyunu ılındıktan sonra süzerek porsiyonluk kaplara, kağıt bardaklara veya buz küpü şeklindeki poşetlere paylaştırarak dondurabilirsiniz. Daha sonra çorba, yemek ve pilavlarda kullanabilirsiniz.
Kırıklar için kemik suyu nasıl yapılır?
Kemik Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dana kemiklerinizi kasabıza düdüklü tencerenize sığacak şekilde kırdırın ve kemiklerin bol ilikli olmasını isteyin.
- Geniş bir kap içerisine, kemiklerinizin üzerini geçecek şekilde su doldurun, bekleme suyuna bir çay bardağı sirkenizi de ekleyip 1 saat kadar suda kalmalarını sağlayın.
Nefis Yemek Tarifleri kemik suyu nasıl yapılır?
Kemikleri geniş ve derin bir tencereye alalım. 1 kg kemiğe yaklaşık olarak 1, 5 kg su olacak şekilde canlı su (Çeşme suyunun havalandırılarak klorunun uçması sağlanır, sonrasında su kaynatılır ve oda ısısına gelmesi beklenir) ile dolduralım. Sonrasında 1 kg kemiğe 2 yemek kaşığı olacak şekilde sirke ilave edelim.

Kemik suyu nerelerde kullanılır?​

TÜM YEMEKLERDE ve ÇORBALARDA KEMİK SUYU BULUNMALIDIR Bu açıdan bütün yemeklerin ve çorbaların hazırlanmasında kemik suyu olmalıdır. Kelle paça çorbası iyileştirici etkisi ile zayıf olup yatağa düştüğümüzde bizim imdadımıza yetişir. Mikropların ortadan kaldırılmasında probiyotiklere yardımcı olur.
Ilikli kemik suyu yemeklerde nasıl kullanılır?
Tüketilebilecek bir ilikli kemik suyu çorbası ise hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin olarak mevcut olmaktadır. Yemeklere katılması haricinde tek başına direkt içilerek tüketilebilmektedir. Tek başına içilirken karabiber gibi baharatlarla tatlandırılarak da tüketilebilmektedir.
Kemik suyu elde etmek için kaç saat kaynatılmalı?
İlikli kemiği 4-5 saat kaynatmamız en doğrusudur, ilave edeceğimiz baharat ve sebzeleri ise kaynatma aşamasının son 1 saatinde ekleyebiliriz.

Kırıklarda kemik suyu iyi gelir mi?​

Kemik ve iskelet sağlığı açısından gerekli olan tüm vitamin ve minerallere sahip olan kemik suyu; ayrıca doku zedelenmesi, kırık, çıkık ve burkulma gibi rahatsızlıkların tedavi edilmesinde de çok sık tercih edilmektedir.
Kemik suyu hangi hayvandan yapılır?
Bol eklemli ve ilikli koyun veya dana kemiği kullanabilirsiniz.
Kemik suyu kaç dakikada pişer?
Kısık ateşte 45 dakika pişirelim.
 
Geri
Üst