- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kurbağa bacağı kilosu ne kadar?
Türk mutfağında kurbağa yemekle alakalı bir alışkanlık olmasa da Avrupa’da en pahalı restoranlarda satılıyor. Özellikle kurbağa bacağı lüks restoranların menüsünü süslüyor. İhracat yapanlara kurbağanın kilosunu kışın 30 liradan yazın ise 10-15 liradan satıyorlar.Yakalanan kurbağalar kilosu 30 liradan aracıya satılıyor. Bazı günler 30 kilo kurbağa yakalayan avcıların geliri 900 liraya kadar çıkıyor. Edirne’de kış mevsiminde gündüz Hatay’da ise gece avcılığıyla yakalanan kurbağalar ihracat kalemleri arasında yer alıyor.
Kurbağa oltaya nasıl takılır?
“Kwok” ile yakalama tekniği şu şekildedir: önce kurbağayı kancaya takmanız gerekir. Kancaya arka ayak tarafından takılır, ancak hiçbir durumda başka bir yere konur ve suya konur. Bundan sonra, özel bir cihaz kullanarak “kvochit” i başlatmalısınız.Kurbağa bacağı ne kadar?
Fabrikalarda işlenen kurbağalar, avro üzerinden Fransa, İtalya ve Japonya gibi ülkelere satılıyor. Kurbağa bacağı, Edirne’deki bazı restoranlarda da satışa sunuluyor. İpsala, Meriç ve Uzunköprü’deki restoranlarda temizlenen kurbağa bacakları, yağda kızartılmış halde porsiyonu 20-30 liradan menülerdeki yerini alıyor.
Alabalık kurbağa yer mi?
Yaşadıkları alanın büyüklüğüne bağlantılı olarak böcek ve böcek larvalarından, sinek ve sinek larvalarından, küçük balıklardan ve yengeçlerden beslenirler, iribaş (kurbağa yavrusu) ve küçük dişi kurbağaları da yerler, ama dere alabalıkları arasında yamyamlık da yaygındır.Kurbağa yetiştiriciliği nasıl yapılır?
Üretim için her metre kareye 4 adet kurbağa konulması önerilmektedir. Üretim alaları geniş tutulur ve etrafı çitle çevrilir. Yetiştirme alanları 6×6:36 m21den daha az olmaması istenir. Üretim yerleri mümkün olduğu kadar doğal yaşam yerlerine benzetilmelidir.Evde beslenen kurbağa ne yer?
Genellikle nehir, gölet, bataklık gibi nemli ve sulak bölgelerde bulunan böcek, küçük yumuşakça, solucan, küçük balıklar ve örümcek gibi hayvanları avlarlar. Küçük kurbağa larvaları ise ölü hayvan kırıntılarıyla beslenerek hayatlarını sürdürürler. Kurbağalar iki yaşamlıdır.
Kurbağalar genel olarak küçük yumuşakçalar, böcekler, küçük balıklar ve solucan ile beraber örümcek yer.
Ancak aslen suda yaşayan fakat karada da yaşayabilme özelliğine sahip olan hayvanlara gelince bunlardan eti yenen kara hayvanlarına benzeyenlerin yenmesi, boğazlanması şartıyla helal, eti yenmeyenlere benzeyenlerin yenmesi ise haramdır. Buna göre kurbağa, yengeç, kaplumbağa ve su yılanının yenmesi helal değildir.”