- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kuranı Kerim bize ne öğretir?
Kur’an, okunduğu yere huzur, mutluluk ve bereket getirir. Okuyana da, dinleyene de sevinç ve tarifsiz bir huzur verir. Gam, tasa ve kederlerini dağıtır, ümitsizliklerini siler, onları manen canlı ve aktif bir hale getirir.Kuran bize yeter mi?
Kuran bize yeter mi?Sonuç şu: İslam dini için tek kaynağımız Kur’an-ı Kerim olmalıdır; başka bir kaynağa ihtiyaç da yoktur, izin de yoktur. Hacı-hocanın sözlerine itibar etmek, mezheplere bölünmek bizzat Kur’an tarafından yasaklanmıştır.
Kuran lafzı ve manası kime aittir?
Kuran lafzı ve manası kime aittir?“Kur’an’ın bu apaçık beyanları da gösteriyor ki Kur’an-ı Kerim hem lafzıyla hem de manasıyla Yüce Allah’ın katındandır ve her şeyiyle ona aittir. Anlatılan kıssalar da gerçekten yaşanmış olaylara aittir ve gayb haberleri olarak vahyedilmiştir. Sonuç olarak Kur’an-ı Kerim, lafız ve manasıyla Allah’ın kelamıdır.
Kuran okumanın kişiye sağladığı faydalar nelerdir?
Ali Köse: Kur’an okumak mümin kişiyi psikolojik olarak rahatlatır. Yaratıcı’yla, metafizik alanla bağ kurduğu hissini verir. Bu bağ bilincimizde varlığın anlamlandırılmasını sağlar. Ruhsal iletişimi sözlü hale getirir.Kuran okumak hafızayı güçlendirir mi?
Kuran okumak hafızayı güçlendirir mi?Öğrenme ve hafıza kapasitesini daha verimli hale getiriyor Bunun haricinde insanların yüzlerini de yine bu beyin bölümü vesilesi ile hatırlarız. Ghilan’ın araştırmasına göre Kur’an-ı Kerim’i ezberlediğimizde temporal lobun öğrenme ve hafıza kapasitesi iyi ve daha verimli hale gelir.
Kuran neden arapça indirildi Diyanet?
Kuran neden arapça indirildi Diyanet?Kuranı Kerim Arapça olarak geldi, çünkü Hz. Muhammed Arap milletindendi ve ilk muhatapları Arap”tı. Kuranı Kerim”in de vurguladığı gibi, eğer o başka bir dille gelmiş olsaydı, onlar; “Arap bir peygamber ve yabancı dille gelmiş bir kitap, bu nasıl olur!” (41/44) diyeceklerdi. Hz.
Miladi 610 yılında indirilmeye başlanan Kur’an-ı Kerim, yaklaşık 23 senelik bir süreç içinde Cebrail (as) vasıtasıyla ve çeşitli zaman aralıklarıyla Hz. Peygamber’e (sav) inzal edildi. Buna göre vahyin bir tarafında Yüce Allah, diğer tarafında da Hz. Cebrail ise vahyi taşıyan aracı melektir.