AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kurani anlamak icin hangi ilimler?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.249
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuranı anlamak için hangi ilimler?​

Buna yani bu ilme “TEFSİR” denmektedir. Böylece Kur’an’ı Anlama Usulüne yeniden ilmî şekilde yaklaşılmaya başlanmış ve “Tefsir İlmi” doğmuştur. Tefsir İLMİ, Kur’an baştan alınarak o zamana kadar elde edilmiş ilimlerin ışığında ayetleri açıklamaya başlar ve neye delâlet ettiğini inceler.

Kuranı anlamak için meal okumak yeterli midir?​

Ancak topyekün Kur’an’ı anlamak için sadece meal okumak yeterli değildir. Bu noktada iki önemli destekçi şarttır. Birincisi tefsir, ikincisi sünnet. Tefsir Kur’an-ı Kerim’in ayetlerinin anlaşılabilmesi için en önemli ilimdir.
Tefsire neden ihtiyaç vardır?
ihtiyaç sahibi olan kuran-ı kerim değil, anlamak isteyendir. dolayısı ile anlamak gibi bir istediği olmayan başka konulara ağırlık verip inceleyebilir. bunda bir beis olmadığı gibi zaman kaybı için de güzel bir çözüm olurdu.

Kuranın Kuranla tefsiri ne demek?​

KURAN’IN BAKIŞIYLA ANLATIM Yüce Allah tarafından kolaylaştırıldığı ifade edilen Kuran’ın asıl kolaylığını kendi içerisinde aramak gerekir. İşte bu tefsir, Kuran’ın kolaylığını ortaya koyan çok önemli bir bakışın eseridir.

Kuranı kerimin temel konuları nelerdir?​

Kur’an’ı Kerim’in temel konuları aşağıdaki gibidir;
Hadisler Kur’ana aykırı olabilir mı?
O halde Kur’an-ı Kerim’e her ihtimalle zıt olan bir sözün hadis olamayacağı açıktır. Ama bu zıtlığın varlığını, bizim sınırlı bilgilerimiz her zaman isabetle bulamayabilir. Onu da ehline bırakmak gerekir. Ancak yine açıktır ki sünnet, Kur’an-ı Kerim’de bulunmayan, ama ona aykırı da olmayan pek çok hüküm getirmiştir.

Ilk kuran tefsirini kim yaptı?​

Cumhuriyet sonrası kaleme alınan ilk Türkçe Kur’an tefsiri “Hak Dini Kur’an Dili”ni hazırlayan mütefekkir ve din alimi Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır, vefatının 79. yılında rahmetle anılıyor.

Kuranı Kerim meali ne demek?​

Meal Arapça kökenli bir kelimedir, “meydana gelen netice”, “mana”, “anlam”, “sonuç” anlamlarına gelir. Kur’an mealleri Kur’an’ı oluşturan sure ve ayetlerin tümünün Arapça dışında bir dile yazarın anladığı mana üzerinden aktarımıdır ve bu açıdan tercüme’den farklıdır.
 
Geri
Üst