Kuran'da gecen Olum İle İlgili Ayetler

SoruCevap

Yeni Üye
Olum İle İlgili Ayetler
Olumle Alakalı Ayetler

Ey Muhammed! Senden once de hicbir insanı olumsuz kılmadık, sen olursun de onlar baki kalır mı? Senin olmenle rahata kavuşacaklarını mı sanıyorlar? (ENBİYA34)

Allah, sizi yarattı, sonra da sizi oldurecektir İcinizden kimi de, biraz bilgiden sonra eşyayı onceki bildiği gibi bilmesin diye, omrun en kotu cağına kadar yaşatılır Şuphesiz ki Allah cok bilgili ve buyuk kudret sahibidir (NAHL70)

Sonra siz bunun ardından, muhakkak ki oleceksiniz (MU'MİNUN15)

Her nefis olumu tadacaktır Sizi bir imtihan olarak kotuluk ve iyilikle deneyeceğiz Hepiniz de sonunda bize donduruleceksiniz (ENBİYA35)

Sen elbette oleceksin, onlar da elbette oleceklerdir (ZUMER30)

Olduren de dirilten de O'dur (NECM44)

Hic şuphesiz, goklerin ve yerin mulku Allah'ındır O, diriltir de, oldurur de Size O'ndan başka ne bir dost vardır, ne de bir yardımcı (TEVBE116)

Ondan başka hicbir ilah yoktur O hem yaşatır, hem oldurur O sizin de Rabbiniz, sizden onceki babalarınızın da Rabbidir (DUHAN8)

Aranızda olumu takdir eden biziz ve bizim onumuze gecilmez (VAKİ'A60)

De ki: Sizin kendisinden kactığınız olum, muhakkak sizi bulacaktır Sonra gorunmeyeni ve goruneni bilene donduruleceksiniz O size (butun) yaptıklarınızı haber verecektir (CUM'A8)

De ki: Eğer olumden veya oldurulmekten kacıyorsanız, kacmak size asla fayda vermez Vereceğini var saydığınız takdirde de ancak pek az faydalandırılırsınız(AHZAB16)

De ki: Benim namazım, ibadetim, hayatım ve olumum hep alemlerin Rabbi Allah icindir (EN'AM162)

Senin bize kızman da sırf Rabbimizin ayetleri gelince onlara iman etmemizden dolayıdır Ey Rabbimiz! Uzerimize sabır yağdır ve canımızı musluman olarak alderler (A'RAF126)

alıntı

Geri