AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuran okumayi ogrenmek zor mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuran okumayı öğrenmek zor mu?​

* Efendimiz’in (sav) en büyük mucizesi olan Kur’ân’ı okumayı öğrenmek, hangi dilde olursa olsun okumayı bilen bir kimse için saatlerle ölçülecek kadar kısa süren, kolay bir şeydir.

Kuranı Kerim en kolay nasıl öğrenilir?​

Öncelikle Arap harflerini ve okunuşları mi öğrenmek elzemdir. Zira kutsal kitabı öğrenmek kadar güzel okumak da önemlidir. Öğrenmenin en kolay yolu, harfleri öğrendikten sonra bunları birleştirerek heceler halinde okumaktır. Sonrasında sureler ile birlikte Kur’an’ı okumak mümkündür.
Kur’an-ı Kerim’in Öğrenilmesi Yaşadığımız çağda pek çok bilgiye kolay bir şekilde ulaşmak mümkündür. Günde ayıracağınız bir yarım saat ile Kur’an’ı kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bununla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığının da oluşturmuş olduğu dersler vardır. Buradan da Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeniz mümkündür.
Kur’an ı Kerim okumayı niçin öğrenmeliyiz?
Neden Kur’an-ı Kerim’i anlamak lazım? Çünkü Kur’an-ı yaşamak için öğrenmek lazım. Ticari, eğitim ve ailevi hayatımızda, günlük komşularımızla, mesai arkadaşlarımızla ilişkilerimizde ve bunların tamamında da Kur’an-ı Kerim referanstır. Bizim Kur’an-ı Kerim’e kulak vermemiz lazım.
Kuran okunurken neler yapılmaz?
Hayız, nifas ve cünüp durumlarında dua ayetlerinin dışında hiçbir ayet okunmaz. 2. Eğer mümkünse Kuran-ı Kerim’i kıbleye dönüp okumalıyız. 3. Kuran-ı Kerim’i okurken elbisemizin temiz olması gerekir. İdrar, kan ve pislik bulaşmış kıyafetlerle Kur’an okunmaz.

Kuranı Kerimi Yüzünden okumak neden yeterli değildir?​

Cevap: Kuran’ı sadece yüzünden okumak Arapça halini okumak demektir. Bu tek başına yeterli değildir çünkü Kuran’ı okumanın amacı onu anlamak ve hayatımızı ona göre şekillendirmektir. Eğer dili bilmiyorsak, Arapça Kuran okuduğumuzda onu tam anlamıyla anlayamaz ve öğrenemeyiz.

Kuranı Kerimi hızlı okumaya ne denir?​

Tertil, Kur’an’ın tecvid usullerini tam uygulayarak ağır okumak demektir. Hatim ve namazda tedvir -hızlı okuma- yapılır. Çok hızlı okumaya hadr denir.
Kuran’ın doğru meali de Kuran’dır. Lafız (kelime kalıpları), sadece anlamı taşıyıcı, ikinci derecede bir elemandır. Yani mealinden okumak da hatim sevabı getirir. Her şey kulun niyetine ve içtenliğine bağlıdır.
Kuranı Kerim’i niçin sevmeliyiz maddeler halinde?
Cevap: Çünkü Kur’anı Kerim dinimizin kitabıdır. Allah’ın kitabıdır. Allah’ın sözlerinden oluşur. Allah’ın emirlerini anlatır.
Kuranı Kerim okurken nelere dikkat etmeliyiz?
Kuran-ı Kerim’i doğru bir şekilde okumak için harflerin üzerilerindeki uzatmalarına ve mahreç yerlerine dikkat etmek oldukça önemlidir. Harflerin okunuşunu değiştiren medler yani uzatmalar kişinin Kuran-ı Kerim’i nağmeli okumasını sağlamaz.

Kuranı Kerim yüzünden okuma ne demek?​

Halkımız, Kur”an”ı yeni öğrenmeye “yüzünden okumak” veya “yüzüne okumak” adını verir. Hoş ve isabetli bir ad. Yüzünden veya yüzüne okumak tavsifi, öncelikle “ezberden okumayı” ayırmak için kullanılır. Öyle ya, ezberden okuyan, yüzüne okuyandan daha mükbuldür.

Daha önce güzel sesli bir kişiden Kur’an ı Kerim dinlediğinizde neler hissettiniz?​

Mutluluk, huzur ve bir rahatlama duyar. Kur’an öyle bir nimettir ki insana huzur verir. Allah’ı anmamızı sağlar. Dinimizi öğrenmemizi sağlar.
Önce abdest alınmalı, daha sonra kıbleye dönerek edepli bir şekilde oturulmalı ve Eüzü-Besmele çekilerek Kur’an-ı Kerim okunmaya başlanmalıdır. Kur’an-ı Kerim’i yalnızca okumak yetmez. Aynı zamanda anlamak ve anladıklarımızı hayatımıza ve yaşam şeklimize katmamız da önemlidir.
 
Geri
Üst