AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuran insanin aklini kullanmasini nasil degerlendirir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kuran insanin aklini kullanmasini nasil degerlendirir?​

Kişi aklıyla kendisini tanıdıkça rabbini de daha iyi tanır. Kur’an doğru bilgiye önem verir,Bilgi düşünceye malzeme taşır.Doğru davranışlar ancak doğru bilgilerle ortaya çıkar. Bilgilerin doğru ve güvenilir olması insanın doğru sonuçlara varmasını sağlar. Bilgi insanı gerçeğe ulaştırmalı , fayda sağlamalıdır.

Erdemli insan neye benzer?​

Erdemli insan, iyi ve güzel olana yönelen, kötü ve çirkin olandan sakınan ve iyiliği yaymaya çalışan insandır. Doğruluk, güvenilirlik, cesaret gibi güzel özelliklere sahip ve aynı zamanda duyarlı, samimi, iyi yürekli, ölçülü ve tevazu sahibi olan insandır.
Akıl kuranda geçer mi?
Ayrıca Kur’ân, doğrudan akıl sözcüğünü bir isim olarak kullanmaz; onun yerine akıl ile hemen hemen benzer anlam içeren kalp sözcüğünü kullanır. Nitekim Kur’ân’ın; “Onların kalpleri vardır, onlarla anlamazlar”10 “Yeryüzünde dolaşmazlar mı ki düşünecek kalpleri olsun!”11 “Kur’ân üzerinde düşünmüyorlar mı?
Akıl kelimesi kuranda kaç defa geçer?
Fatih ATAR – Kuranda akıl kelimesi fiil olarak 49 yerde… | Facebook.

İnsan olmanın erdemleri nelerdir?​

Erdem; yiğitlik, doğruluk, dürüstlük, bilgi sahibi olmak, güvenilir olmak, kararlılık, cesaret, ölçülü ve dengeli olmak, kendini bilmek gibi toplum tarafından kabul edilen doğru, güzel, iyi davranış kalıplarının benimsenmesi ve ona uygun davranılmasıdır. Erdemlilik, aptallık da değildir.

Kuranda akıl kaç yerde geçer?​

Kuranda akıl etmez misiniz?
Cenâb-ı Hak, Hazret-i Peygamber’in ve daha önceki peygamberlerin getirdiği tevhidi ve ilâhî hakikatleri hatırlatarak insanoğluna soruyor: “Düşünmez misiniz?” (Hûd, 30; Mü’minun 85 vd.) “Akıl erdirmez misiniz, aklınızı çalıştırmaz mısınız?” (Hûd, 51; Mü’minun, 80 vd.)
Erdemli olmak ne anlama gelir?
Erdem veya fazilet, Ahlaki olarak doğru olan şeyi yapıp yanlış olanı yapmamaktır. Erdem kavramı, felsefe tarihinin başlangıcından beri yer alır. “İnsanın ve yaşamın anlamı nedir?” sorusuna verilen felsefi cevap başlangıçta “erdemli olmak” olarak belirtilmiştir. Ayrıca erdemli olmak bilgi sahibi olmak demektir.
 
Geri
Üst