Kur'an-ı Kerimdeki Dua Ayetleri

zeberus

Yeni Üye
Kur'anı Kerimdeki Dua Ayetleri Nelerdir?

Rabbi zidni ilma Ey Rabbim! Benim ilmimi artır

Ya Rabbenâ, üstümüze gürül gürül dayanıklılık yağdır, Ayaklarımıza sebat ver ve kâfir topluluğa karşı bizi muzaffer eyle! Bakara 250

Ey bizim Yüce Rabbimiz, biz iman ettik, günahlarımızı bağışla ve bizi cehennem azabından koru!

Ali İmran; 16

Rabbena zalemna enfusena ve inlem tağfir lena ve terhamna lenekÜnenne min ’elhasirin

Ya Rabbi! Lüzum bana, lüzum anneme babama lutfettiğin nimetlerine şükür yoluna beni sevket Senin razı olacağın makbul ve güzel meslek yapmaya beni yönelt ve bana salih, dine alt, makbul cins nasib et

Ahkaf; 15

Ey Ulu Rabbimiz, yalnız sana güvenip dayandık, Sana yöneldik ve sonunda da Senin huzuruna varacağız Ey Ulu Rabbimiz, bizi kâfirlere deneme konusu kılma, affet bizi Çünkü Sen Aziz ve Hakimsin: mutlak galib, bütün hüküm ve hikmet sahibisin

Ey Kerim Rabbimiz, nûrumuzu daha da artır, tamamına erdir, kusurlarımızı affet, çünkü Sen herşeye Kadirsin Tahrim; 8

Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik Eğer bizleri affetmezsen ve bizlere acımazsan hüsrana uğrayanlardan oluruz
A'raf, 123

Ey bizim Kerim Rabbimiz, günahlarımızı affet, işlerimizdeki aşırılıklarımızı affet, ayaklarımızı adalet yolda sabit kıl ve kâfirler gürûhuna karşısında bize takviye eyle Ali İmran 147

Ey bizim Kerim Rabbimiz, bize hidayet verdikten sonra kalblerimizi saptırma ve katından bize bir rahmet bağışla Şüphesiz bağışı bol olan Vehhab sensin Sen Ali İmran 8
*

Geri