Kuran-ı Kerimde Geçen Balıkla İle İlgili Ayetler

zeberus

Yeni Üye
Kurandaki Balıkla ilgili ayetler,
Balıkla ilgili Kuranda geçen ayetler

üstelik onlara deniz kıyısındaki şehri(n uğradığı sonucu) sor Hani onlar cumartesi (yasağını çiğneyerek) haddi aşmışlardı ´Cumartesi günü meslek yapma yasağına uyduklarında´, balıkları onlara açıktan akın akın geliyor, ´cumartesi günü iş yapma yasağına uymadıklarında´ ise, gelmiyorlardı İşte biz, fıska sapmaları dolayısıyla onları böyle imtihan ediyorduk (7163)

Bu Nedenle ikisi, iki (deniz)in birleştiği yere ulaşınca balıklarını unutuverdiler; (balık) denizde bir akıntıya dürüst (ya da bir menfez bulup) kendi yolunu tuttu (1861)

(Gençyardımcısı) Dedi fakat: Gördün mü kayaya sığındığımızda ben balığı unutmuş oldum Onu hatırlamamı Şeytan´dan başkası bana unutturmadı; o da hayret verici tarzda denizde kendi yolunu tuttu(1863)

Balık sahibi (Yunus´u da); hani o, kızmış vaziyette gitmişti ancak; bundan nedeniyle kendisini sıkıntıya düşürmeyeceğimizi sanmıştı (Balığın karnındaki) Karanlıklar içinde: Senden başka ilah yoktur, sen yücesin, sahiden ben zulmedenlerden oldumdiye çağrıda bulunmuştu (2187)

Derken onu balık yutmuştu, oysa o kınanmıştı (37142)

Derhal sen, Rabbinin hükmüne sabret ve balık sahibi (Yunus) gibi olma; hani o, içi kahır dolu olarak (Rabbine) çağrıda bulunmuştu (6848) *

Geri