AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kur'an dersi kaçıncı sınıfta başlıyor

haberci

Yeni Üye
Ulusal Eğitim Bakanlığı, Kuranı Kerim ve Peygamberin Hayatı seçmeli derslerinin ortaokul ve liselerde nasıl okutulacağını asıl hatlarıyla açıkladı
Mevcut sistemde ilköğretim 4üncü sınıftan lise 4üncü sınıfa dek Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi gerekli olarak verilmeye devam edecek Kuranı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı, yeni sistemde ikinci kademe olan 5inci sınıftan başlayarak, lise sona kadar seçmeli ders olarak alınabilecek *

Anladım, Ulusal Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına göre, mevcut sistemde ilköğretim 4. sınıftan lise 4. sınıfa kadar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi zorunlu olarak verilmeye devam edecek. Bunun yanı sıra, Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı dersleri ise yeni sistemde ikinci kademe olan 5. sınıftan itibaren, lise sonuna kadar seçmeli ders olarak alınabilecek. Bu değişiklikle birlikte öğrencilerin bu dersleri isteğe bağlı olarak seçebilme imkanı olacak. Böylece, öğrencilerin dinî konularda daha fazla seçme özgürlüğüne sahip olmaları amaçlanmaktadır. Bu gelişmeyle öğrenciler, Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatıyla ilgili daha detaylı bilgileri zorunlu olmaksızın seçebileceklerdir.

Geri