Kurabiyenin Unu fazla gelirse ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
229.782
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kurabiyenin Unu fazla gelirse ne yapılır?​

Kurabiye hamurunu yaparken bir anda sertleşirse ozaman yapmanız gereken tek şey, eritilmiş tereyağı ya da margarin ilave etmek ve yoğurmak. Hepsi bu kadar!

Kurabiye neden hamur olur?​

Kurabiye hamurunun sert olmasının nedenleri malzemeleri çok soğuk bir şekilde kullanmaktır. Özellikle süt ve tereyağı gibi malzemeler oda sıcaklığında kullanılmalıdır. Aynı şekilde tereyağını eritip çok sıcakken hamura katarsanız, hamurun yapısı sertleşir.
Kurabiyelerim sert oldu ne yapmalıyım?
Hava almamasını sağlayarak yumuşatmış olursunuz. Bir diğer yöntem ise kavanozun içerisine elma koymak. Birkaç dilim elmayı kavanozun içerisine atıp yine 1 gün bekletin. İşin sonunda kurabiyelerinizin yumuşadığını gözlemleyeceksiniz.
Kurabiye hamuru dağılırsa ne yapmalı?
Bu şekilde homojen kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edilemiyor ve kurabiye hamuru pişirilirken dağılıyor ve yayılıyor. Bu nedenle özellikle sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı kullandığınız hamurlarda un miktarını gerektiği kadar koyun, dilerseniz kıvamını biraz daha toparlaması için nişastadan yardım alın.

Hamuru yumuşatmak için ne yapılır?​

Kuruyan oyun hamurunu yumuşatmak için tek ihtiyacınız olan şey ise, sudur. Hamuru ıslatarak eski yumuşak formuna kavuşturabilirsiniz. Fakat suyu eklerken kontrollü davranmanız gerekir. Çok fazla su eklerseniz hamur çok yumuşak bir form alabilir.

Pişmeyen kurabiye tekrar pişirilir mi?​

Sadece fırından çıktığı anda değil, sonuna kadar taze olarak yenmesi için kurabiyelerin yeneceği kadarı yeniden fırınlanarak tekrar eski tazeliği kazandırılabilir. Bu işlemi mikrodalga fırında birkaç dakika ısıtarak da gerçekleştirmek mümkündür.
Kurabiye hamur bir gece bekletilir mi?
Kurabiye hamurunu çok fazla yoğurmadan ve hamuru hazırladıktan sonra 30 ila 60 dakika boyunca sadece buzdolabında bekletin. Kurabiye hamurunu hazır aldıysanız bu tür hazır hamurları 10 ya da 12 derecedeki sıcaklıkta saklayabilir ve istediğiniz zaman da kullanabilirsiniz.
Yumuşak kurabiye nasıl yapılır?
Yumuşak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabının içine, sıvı yağ, 2 yumurta, (birinin sarısı üzerine ayrılır)
- Toz şeker, yoğurt, karbonat, yavaş yavaş unu, ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Cevizden daha büyük parçalar koparıp yuvarlanır.
- Önce yumurta akına, sonra toz şekere, bulanır.
Bayat Kurabiyeleri Değerlendirelim Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kurabiyelerimizi iyice kırıp süt ,kakao ve şekerimizi ekleyip kıvama getirelim.
- Daha sonra yuvarlayıp hindistan cevizine bulayalım. Servise hazır bu hamurla mozaik pasta da yapılabilir .Afiyet olsun.
Çok soğuk şekilde kullanılmaya çalışıldığında ya da eritilmiş tereyağı henüz sıcakken tarife eklendiğinde mutlaka hamurun sertleşmesine neden oluyor. Kurabiyenin sert olması için ikinci neden ise gereğinden fazla un ilave etmek. Kurabiyenin hamuru yumuşak, ele yapışmayan, hafif yağlı olması gerekir.
Kurabiye hamuruna yumurta konur mu?
Ağızda dağılan kurabiyelerin altın kuralı: Kurabiye yapımında kullanılacak olan tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı Süt, tereyağı, yumurta hatta un bile önceden sıraya girecek arkadaş.
Katı olan Poğaça hamurunu nasıl yumuşatılır?
SERT POĞAÇALAR NASIL YUMUŞAR? Nemli bir bez yardımıyla poğaçaları yumuşatabilirsiniz. Bu işlem için poğaçaların soğumasını beklemeyiniz vakit kaybetmeden poğaçaların üzerini nemli bir bezle örtünüz. Nemli bez poğaçanın yumuşamasını sağlayacaktır.
 
Geri
Üst