Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı ya da margarin
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un kontrollü
Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin ve pudra şekerini karıştıralım.
Sonra kakao hariç bütün materyalleri koyalım unu ekleyip yoğuralım.
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur elde edelim.
Portakal büyüklüğünde bir modül ayırıp içine bir yemek kaşığı kakao koyup yoğuralım.
Normal hamuru avuç büyüklüğünde açalım ortasına kakao olandan koyup biçim verelim 170 derece fırında kısa müddette hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Benmari metodu erittiğimiz çikolatayla biçim verelim.
Üstüne ben fındık ezip döktüm antep fıstığı da dökebilirsiniz.
Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı ya da margarin
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un kontrollü
Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin ve pudra şekerini karıştıralım.
Sonra kakao hariç bütün materyalleri koyalım unu ekleyip yoğuralım.
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur elde edelim.
Portakal büyüklüğünde bir modül ayırıp içine bir yemek kaşığı kakao koyup yoğuralım.
Normal hamuru avuç büyüklüğünde açalım ortasına kakao olandan koyup biçim verelim 170 derece fırında kısa müddette hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Benmari metodu erittiğimiz çikolatayla biçim verelim.
Üstüne ben fındık ezip döktüm antep fıstığı da dökebilirsiniz.
Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı