Kurabiye Tadında Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
Kurabiye Tadında Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağı, unu ve irmiği alalım, çiğ kokusu çıkıp, rengi hafif kahverengi olana kadar kavuralım.
Hindistan cevizini de ekleyip, 3 dakika daha kavuralım.
Ocağın altını kısıp, süt ve şeker ile hazırladığımız şerbeti karıştırarak yavaşça ekleyelim kısık ateşte şerbeti çekip, üzeri göz ğöz olana kadar bırakalım.
Altını kapatınca ılık olarak servis edelim. Afiyetler olsun.
Kurabiye Tadında Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
Kurabiye Tadında Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağı, unu ve irmiği alalım, çiğ kokusu çıkıp, rengi hafif kahverengi olana kadar kavuralım.
Hindistan cevizini de ekleyip, 3 dakika daha kavuralım.
Ocağın altını kısıp, süt ve şeker ile hazırladığımız şerbeti karıştırarak yavaşça ekleyelim kısık ateşte şerbeti çekip, üzeri göz ğöz olana kadar bırakalım.
Altını kapatınca ılık olarak servis edelim. Afiyetler olsun.
Kurabiye Tadında Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı