AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kurabiye hamuru nasil olmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kurabiye hamuru nasıl olmalı?​

Kurabiye hamuru için ideal kıvam ele yapışmayan, yumuşak ve hafif yağlı bir kıvamdır. Eğer kurabiye hamuru çok sert olursa, parçalar halinde dağılır. Bu da pişme esnasında çatlaklar oluşmasına neden olur. Kurabiye hamurunun sert olmasının nedenleri malzemeleri çok soğuk bir şekilde kullanmaktır.

Kurabiye neden hamur olur?​

Kurabiye kalınlıklarına özen göstermiyorsunuz Eğer çok ince yaparsanız kırılgan olurlar. Bu yüzden özellikle şekerli kurabiyeleri 1 santimetreden daha ince hazırlamamalısınız. Eğer çok kalın yaparsanız da içleri hamur olarak kalacak, yani fırından çiğ çıkacaklardır. Biraz dikkat, biraz özen lazım.
Kurabiye hamuru neden ele yapışır?
Çok soğuk şekilde kullanılmaya çalışıldığında ya da eritilmiş tereyağı henüz sıcakken tarife eklendiğinde mutlaka hamurun sertleşmesine neden oluyor. Kurabiyenin sert olması için ikinci neden ise gereğinden fazla un ilave etmek. Kurabiyenin hamuru yumuşak, ele yapışmayan, hafif yağlı olması gerekir.
Kurabiye hamuru dinlenir mi?
Kurabiye hamurunu dinlendirme Kurabiye hamurunu en az yarım saat buzdolabında dinlendirmeden şekillendirmeye başlamayın. Aksi takdirde kurabiyeleriniz pişerken kırılacak ve çatlayacaktır.

Kurabiye hamurunda neler var?​

Temel Kurabiye Hamuru (Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr. tereyağ veya margarin.
- 1 su bardağı pudra şekeri (125 gr. )
- 1 paket vanilin.
- 1 paket kabartma tozu.
- Un (360 gr. ) Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin.

Kurabiye neden kıtır kıtır olmaz?​

Özellikle çocuklar tarafından oldukça sevilen kurabiyelerin ideal kıtırlıkta olması için, kurabiyelerin vazgeçilmez malzemesi olan margarin ya da tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat etmek gerekir. Diğer yandan birden yüksek ısıda hızlı pişen kurabiyeler kıtır olmak yerine oldukça sert olacaktır.
Kurabiyem çok sert oldu ne yapmalıyım?
Kurabiyenizin pişerken giderek sertleştiğini farkettiğinizde fırından alın. İlk sıcağını atmasını bekleyin. Ardından kurabiye kutusunun ya da kavanozunun içerisine keten bir bez koyun. Kurabiyelerinizi güzelce sarın.
Kurabiye hamuru bir gün bekler mı?
Tüm zamanların en önemli ipuçlarından biri, kurabiye hamurunu daha sonra pişirmek için buzdolabında veya dondurucuda saklayabilmeniz (ve saklamanız) gerektiğidir. Ev yapımı kurabiye hamuru buzdolabında bir hafta, dondurucuda ise üç aya kadar dayanır.

Ele yapışan hamur nasıl düzeltilir?​

Daha fazla maya ekle.
- Yeni bir maya paketi aç ve bir tatlı kaşığı mayayı 1 bardak (240 ml) ılık su (yaklaşık 40 °C’de) ve 1 yemek kaşığı şekerle karıştır.
- Bu maya karışımı mayalanırken kâseyi ılık bir yere koyarak kabarmayan hamuru yavaşça 35 °C’ye ısıt.

Kurabiyeyi kıyır yapan nedir?​

KARBONAT VE NİŞASTASIZ OLMAZ Kıyır kıyır kurabiyeler elde etmek istiyorsanız bu iki malzemeyi kullanmanızda fayda var. Un yerine kullanacağınız nişasta, kurabiyenin ağızda dağılan bir kıvam almasını sağlarken kabartma tozu yerine karbonat kullanmanız kurabiyelerinizin yumuşacık olmasına yardımcı olur.
Kurabiye hamuru ne kadar dinlendirilmeli?
Eğer tereyağı kullandıysanız tarifinizde, kurabiye hamurunun fırından çıktığında ortasının yumuşak olması normaldir. Oda sıcaklığında 5-10 dakika dinlendikten sonra sertleşeceklerdir.
 
Geri
Üst