Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kurabiye firindan ne zaman cikarilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kurabiye fırından ne zaman çıkarılır?​

Daha ince şekillendirilen kurabiyeler 7-8 dakikada, biraz daha kalın şekillendirdiğiniz kurabiyeleriniz ise 10-12 dakika içinde pişmiş olacaktır. Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 10 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine dilediğiniz süslemeyi yapıp servis edebilirsiniz.

Kurabiyenin unu fazla gelirse ne yapılır?​

Kurabiye hamurunu yaparken bir anda sertleşirse ozaman yapmanız gereken tek şey, eritilmiş tereyağı ya da margarin ilave etmek ve yoğurmak. Hepsi bu kadar!
Hava almamasını sağlayarak yumuşatmış olursunuz. Bir diğer yöntem ise kavanozun içerisine elma koymak. Birkaç dilim elmayı kavanozun içerisine atıp yine 1 gün bekletin. İşin sonunda kurabiyelerinizin yumuşadığını gözlemleyeceksiniz.
Kurabiye ne kadar sürede bozulur?
Ekmek, kurabiyeler yerine kuru havayı emecek ve bayatlamalarını önlemeye yardımcı olacaktır. Düzgün yapıldığında, yumuşak kurabiyeler buzdolabında üç gün ve dondurucuda üç aya kadar dayanır.
Kurabiyenin yayılmaması için ne yapmalı?
Kurabiyeyi yaparken şeker ve tereyağını çok çırparsanız fırında pişerken şeklini kaybedip yayılabilir. Eğer tarifte çırpmanız gerektiği belirtiliyorsa şeker eriyene kadar ve tereyağı krema gibi bir dokuya sahip olana kadar çırpmanız gerekir. Bu işleme dikkat ederseniz kurabiyenin dağılıp yayılmasını engellersiniz.

Kurabiye hamuru neden çatlar?​

Kurabiyelerin pişerken çatlaması Hamurun sert olması pişerken kurabiyenin çatlamasına neden olur. Kurabiye tarifinize göre içerisine eklediğiniz karbonat ve kabartma tozu da aynı şekilde kurabiyenin çatlamasına neden olan sebeplerden bazılarıdır.

Kurabiye hamuru cıvık olursa ne yapılır?​

Böyle durumlarda içerisine eritilmiş tereyağı ya da margarin ilave edin ve yoğurun.
KARBONAT VE NİŞASTASIZ OLMAZ Kıyır kıyır kurabiyeler elde etmek istiyorsanız bu iki malzemeyi kullanmanızda fayda var. Un yerine kullanacağınız nişasta, kurabiyenin ağızda dağılan bir kıvam almasını sağlarken kabartma tozu yerine karbonat kullanmanız kurabiyelerinizin yumuşacık olmasına yardımcı olur.
 
Geri
Üst