AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kupta Muhallebili Kadayıf

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
150 gram kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
Muhallebisi için;
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2,5 yemek kaşığı nişasta
2,5 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
1 kutu krema (200ml)

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak çıtır kadayıfları hazırlamakla başlıyoruz. Bu tarif için isterseniz hazır kavrulmuş kadayıf kullanabilirsiniz ama ben tercih etmedim.
150 gram kadayıfı elimle ince ince ufalayıp fırın tepsisine koydum çıtır hale gelene kadar ara sıra karıştırarak kavurdum.
Daha sonra tencereye tereyağını ekledim.
Eriyince üzerine fırında kavurduğum kadayıfları ekledim.
Şekeri ve cevizleri de ekleyip tüm lezzetler birbirine geçene kadar 5 dk kavurup kenara aldım.
Muhallebisi için krema ve vanilin hariç tüm malzemeler ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir.
Fokurdayınca altı kapatılıp kenara alınır.
İlk sıcağı geçince krema ve vanilin eklenip mikserle iyice çırpılır.
Daha sonra istediğiniz kuplara sırasıyla kadayıf, muhallebi, kadayıf, muhallebi ve kadayıf ekleyerek kat kat dizilir.
Dilediğiniz gibi süsleyip soğuyunca servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst