Kupta İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
75 gram tereyağ (3 yemek kaşığı)
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2 buçuk su bardağı süt
1 buçuk su bardağı toz
Üzeri için;
Tahin
Kupta İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı, sıvı yağ ile birlikte eritelim.
Eriyen tereyağın üzerine irmiği ilave edip kavuralım orta ateşte sürekli olarak.
Daha sonra koyu renk olan irmiğin üzerine şekeri ilave edip bir kaç dakika kısık ateşte kavuralım.
Ardından sütü dökelim.
Kaynayıncaya kadar karıştırıp kaynayınca kapağını kapatıp 2-3 dakika arası kısık ateşte pişirelim.
Helva hafif sulu kıvamda olacak.
Dinlendikçe biraz daha suyunu çekecek.
Dinlenen helvayı dondurma ile servis edebiliriz.
İsteğe göre üzerine tahin dökebilirsiniz. Afiyet olsun
Kupta İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
75 gram tereyağ (3 yemek kaşığı)
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2 buçuk su bardağı süt
1 buçuk su bardağı toz
Üzeri için;
Tahin
Kupta İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı, sıvı yağ ile birlikte eritelim.
Eriyen tereyağın üzerine irmiği ilave edip kavuralım orta ateşte sürekli olarak.
Daha sonra koyu renk olan irmiğin üzerine şekeri ilave edip bir kaç dakika kısık ateşte kavuralım.
Ardından sütü dökelim.
Kaynayıncaya kadar karıştırıp kaynayınca kapağını kapatıp 2-3 dakika arası kısık ateşte pişirelim.
Helva hafif sulu kıvamda olacak.
Dinlendikçe biraz daha suyunu çekecek.
Dinlenen helvayı dondurma ile servis edebiliriz.
İsteğe göre üzerine tahin dökebilirsiniz. Afiyet olsun
Kupta İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı