Kupeli cicegi neyi sever?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
208.290
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Küpeli çiçeği neyi sever?​

Tropik Orta ve Güney Amerika’nın dağlarından gelen bu bitkinin Afrika’da da doğal olarak yetişebilen 100’e yakın türü bulunmaktadır. Bazı kaynaklar da küpe çiçeğinin anayurdu Meksika olarak geçmektedir. Çok yıllık bir süs bitkisi olan küpe çiçeği genel olarak kuru olmayan, rüzgarlı yarı gölgelik mekanları sever.

Küpeli çiçeği hangi ortamda yetişir?​

Küpe çiçeğinin toprağı çok ısınmamalıdır. Bu yüzden gölge ortamda yetiştirilmesi mantıklıdır. En kötü ihtimalle yarı gölge ortamda bakılmalıdır ancak bu bile toprağının ve dolayısı ile kökünün ısınıp kurumasına neden olabilir. Bu yüzden riske atmamak için gölge bir ortam sağlamanız önerilir.
Küpe çiçeği kaç derece sıcağa dayanır?
Güney Ege’nin ve Akdeniz Bölgesi’nin kıyı kesimlerinde tehlike yok ama buralarda da yaz sıcaklarına dayanamazlar. Doğal türlerden Fuchsia magellanica kışın -23C soğuğa dayanır. Mrs. Popple kültivarı -12C derece soğuğa dayanır ve sıcağa da biraz uyumludur.

Küpe Çiçeği Böceklenirse ne yapılır?​

Siz de aspirinli suyu, çiçeğinizin toprağına dökmeyi deneyebilirsiniz. Çiçeğinizin toprağına sigara külü veya izmarit atmanız, çiçeğinizi böcek ve sineklerden koruyacaktır. Çiçeğin toprağı çok sulu ise sinekler artacaktır. Toprağının biraz kurumasını sağlayarak, sineklerden kurtulabilirsiniz.

Küpe çiçeği sabah güneşi sever mi?​

-Çiçeklerini kolay kolay dökmeyen küpe çiçeği, yarı gölge yerleri sever. Direk güneş ışığına maruz kalırsa çiçeklerini dökmeye başlar.
Küpe Çiçeği evin içinde bakılır mı?
Küpe çiçeğinin bakımı nasıl olmalıdır? -Kış aylarında çiçeğinizi evin içinde bakmanız, gelişimi için daha faydalı olacaktır. Ancak hangi koşulda olursa olsun, küpe çiçeğini 5 derecenin altında bırakmamanız gerekir. -Çiçeklerini kolay kolay dökmeyen küpe çiçeği, yarı gölge yerleri sever.
Küpe çiçeği genel olarak susuzluktan ve aşırı güneş ışığına maruz kalmasından dolayı kurur.
Sarımsak dışında bitlerden ve böceklerden kurtulmanın en etkili yollarından birisi de sirkedir. Evde sarımsak yok ise veya sarımsak bulamıyorsak en yakın bakkal veya marketten alacağımız ucuz bir sirke bitkiler üzerinde oluşan böceklenme ve bitlenmeye karşı oldukça etkili bir ilaç halini almaktadır.
 
Geri
Üst