- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 208.075
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Küpe neden kötü kokar?
Gelin, öğrenelim. İsmini duymamış olabilirsiniz ancak küpenizi çıkardığınızda koku oldukça belirgindir. Grimsi bir yapışkanın da eşlik ettiği bu koku için endişelenecek bir şey yok tamamen normal. Koku, kulakların delinmesinin doğal bir parçasıdır ve döktüğünüz yağ ve ölü deri hücrelerinin birikmesinden kaynaklanır.Klozet koku giderici zararlı mı?
Çok yüksek dozlarda ise santral sinir sistemi bozukluklarına ( depresyon gibi ) yol açar. Ayrıca ciltle teması halinde alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Aşırı solumalarda ise akciğere ve karaciğere ciddi zararlar verebilmekte, uzun süre kullanılmaları durumunda kanserojen etki yapabilmektedir.Klozet niye kokar?
Klozeti uzun süredir kullanmadıysanız dipteki su tamamen buharlaşarak kanalizasyondan gelen havanın geçebileceği bir boşluk bırakmış olabilir. Bu durumda çözüm kolaydır: Sifonu çekmeniz yeterli! Atık boşaltım borunuzda çatlak varsa veya bu boru tıkanmışsa kanalizasyondan gelen kokunun evinize yayılma olasılığı vardır.
Klozet kokuyor ne yapmalıyım?
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.Kokan küpeler nasıl temizlenir?
1 tatlı kaşığı (5 mL) bulaşık deterjanını bir bardak ılık suyla karıştır, sonra da elmas küpelerini bu karışımda 3-4 dakika beklet. Küpeleri bir kaşıkla çıkar, sonra da yumuşak bir diş fırçasıyla nazikçe ovala. Karışımda 1-2 dakika daha beklet, sonra da durulamak için bir kâse soğuk suyun içine koy.Tuvalet lavabo kokusu nasıl giderilir?
Lavabo kokusu karbonat ve sirke kullanılarak giderilebiliyor. Akla ilk gelen bu yöntemde öncelikle lavabo deliklerinin üzerini kapatacak şekilde yarım ya da bir su bardağı karbonat boşaltmanız gerekiyor. Ardından asidik özelliğe sahip bir miktar sirkeyi karbonatın üzerine dökerek köpürmeleri izleyebilirsiniz.
Alüminyum folyo kaplı kabınızın içine tuz, kabartma tozu ve suyu koyun. Karışımı hiç tortu kalmayana kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımın içine takılarınızı koyun. Karışım, takılarınızdaki kararmayı yok edecek ve alüminyum folyonun gümüş rengi soyulan yerlere rengini verecek.