AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kupe cicegi ne zaman cicek acar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.631
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Küpe çiçeği ne zaman çiçek açar?​

İlkbahar başlarında don zamanı geçtiğinde dikilmesi gereken küpe çiçeği, iyi bakıldığında sonbahara kadar çiçek açar. Nisan Eylül ayları arası çiçeklenme dönemidir. Küpe çiçeğinin çiçek açmasını desteklemek için kuru mayalı bitki besini tarifimizi deneyebilirsiniz: Mucize etki!

Küpeli çiçeği neyi sever?​

Tropik Orta ve Güney Amerika’nın dağlarından gelen bu bitkinin Afrika’da da doğal olarak yetişebilen 100’e yakın türü bulunmaktadır. Bazı kaynaklar da küpe çiçeğinin anayurdu Meksika olarak geçmektedir. Çok yıllık bir süs bitkisi olan küpe çiçeği genel olarak kuru olmayan, rüzgarlı yarı gölgelik mekanları sever.

Küpeli çiçeği kaç günde bir sulanır?​

Küpeli çiçeği kaç günde bir sulanır?
Küpe çiçeği eğer tamamen gölge bir ortamda yetiştiriliyor ise susuzluğa dayanıklı bir çiçektir. Bu yüzden haftada 2 kere çok az sulamanızı tavsiye ederiz. Toprağı nemlendirmeniz yeterli olacaktır. Eğer yapraklar sarıya dönüyor ise çiçeğinizi az suluyor olabilirsiniz.

Küpeli çiçeği neden çürür?​

Küpeli çiçeği neden çürür?
Küpe çiçeği genel olarak susuzluktan ve aşırı güneş ışığına maruz kalmasından dolayı kurur.

Küpe çiçeği ne zaman çoğaltılır?​

Çiçeğiniz büyüdükçe yılda bir kere bahar aylarında daha büyük bir saksıya geçiş yapabilirsiniz. Küpe çiçeği şeklinden dolayı kenarlardan sarkan bir yapıya sahip olduğu için yüksek saksılarda ve özellikle asılabilen yerlerde daha rahat eder.

Atatürk çiçeği ne sever?​

Atatürk çiçeği bitkisi ne çok sıcak ne de çok soğuk havalardan hoşlanıyor. Bu nedenle bulunması için en ideal sıcaklıkların 10 ila 19 derece arasında olan sıcaklıklar olduğu söyleniyor. Aynı şekilde güneş ışığına doğrudan maruz kalmayı sevmeyen bitki, aydınlık ortamlardan hoşlanıyor.

Küpe çiçeği nasıl tutturulur?​

Küpe çiçeği nasıl tutturulur?
Küpe çiçeği için en iyi çoğaltma yöntemi çelikleme yöntemidir. Çiçeğin dallarından bir tanesini temiz bir makas ya da bıçakla kestikten sonra bu dalı direkt yeni saksıda toprağa dikebilirsiniz. Yeni büyüyecek küpe çiçeğinizi diğeri gibi yarı gölgelik bir yerde yetiştirmeye başlayabilirsiniz.

Küpe Çiçeği Böceklenirse ne yapılır?​

Küpe Çiçeği Böceklenirse ne yapılır?
Siz de aspirinli suyu, çiçeğinizin toprağına dökmeyi deneyebilirsiniz. Çiçeğinizin toprağına sigara külü veya izmarit atmanız, çiçeğinizi böcek ve sineklerden koruyacaktır. Çiçeğin toprağı çok sulu ise sinekler artacaktır. Toprağının biraz kurumasını sağlayarak, sineklerden kurtulabilirsiniz.

Kupeli çiçeği gunesi sever mi?​

Çiçeklerini kolay kolay dökmeyen küpe çiçeği, yarı gölge yerleri sever. Direk güneş ışığına maruz kalırsa çiçeklerini dökmeye başlar. Tohum ve çelik ile üretimi yapılır ancak tohumla küpe çiçeği üretimi çok önerilmez.

Küpeli çiçeği nasıl tutturulur?​

Çiçek çoğaltmak için ne yapmalı?​

Çiçek çoğaltmak için ne yapmalı?
Kökten ayırarak çoğaltma; bu çoğaltma yöntemi en çok tercih edilen yöntemdir. Fazla köklenmiş çiçeğinizin verdiği yavru kökleri ayırarak daha küçük bir saksıya almalısınız. Yavru kök, uygun ısı ve ışık alarak hızlı gelişecektir. Suya koyarak çoğaltma; bu da oldukça pratik bir yöntem.

Atatürk çiçeği nasıl beslenir?​

Atatürk çiçeği nasıl beslenir?
Atatürk çiçeği oldukça hassastır ve özenli bakım ister. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında çiçek açar. Çiçek açma dönemi olan kış aylarında haftada bir kez sulanması yeterken bahar aylarında haftada iki kez sulamanızda fayda var. Aşırı sulamamaya dikkat etmelisiniz.
 
Küpe çiçeği ne zaman çiçek açar sorusuna verdiğiniz cevap oldukça detaylı ve bilgilendirici. İlkbahar başlarında dikilen küpe çiçeğinin, sonbahara kadar çiçek açabileceğini öğrenmiş olduk. Ayrıca kuru mayalı bitki besini tarifinizi denemek de faydalı olabilir.

Küpe çiçeği kaç günde bir sulanır sorusuna ise doğru cevabı vermişsiniz. Tamamen gölge bir ortamda yetiştirilen küpe çiçeğinin haftada 2 kez az sulanması öneriliyor. Yaprakların sararması durumunda ise az su verildiğine dair bir işaret olabilir.

Küpe çiçeği neden çürür sorusuna verdiğiniz cevap da oldukça açıklayıcı. Susuzluk ve aşırı güneş ışığına maruz kalma, küpe çiçeğinin kurumasına neden olabilir. Bu konuda dikkatli olmak önemli.

Çiçeğin çoğaltılması ve bakımıyla ilgili verdiğiniz bilgiler de oldukça faydalı. Çelikleme yöntemiyle küpe çiçeğinin çoğaltılması önerilirken, çiçeğin sulama ve saksı değişimi konusunda da detaylı bilgiler verilmiş.

Genel olarak verdiğiniz bilgiler çok yararlı ve açıklayıcı olmuş, teşekkürler!
 
Geri
Üst