AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Künefe

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Künefe Tanımı İçin Malzemeler
300 gram tel kadayıf
100 gram tereyağ
200 gram tuzsuz peynir
Tepsiye sürmek için;
2 yemek kaşığı pekmez
2 tatlı kaşığı tereyağ
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
Limon suyu

Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlayalım kenarda bekletelim.
100 gram tereyağını eritelim ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
Derin bir kaba kadayıfı alalım tiftikleyelim akabinde tereyağını üzerine döküp her yerine bulayalım.
Künefe tepsisine 1 tatlı kaşığı tereyağ sürelim ve 1 kaşık pekmezi de sürelim her yerine yedirelim.
Kadayıftan biraz alıp tepsiye bastırarak yerleştirilmiş ortasına peynir koyalım ve üzerini tekrar bastırarak kadayıf ekleyelim.
Fırın tepsimizin içine künefe tesisini koyalım ve 180 derecede ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Oda sıcaklığında olan şerbeti üzerine dökelim servise hazır afiyet olsun dilerseniz kaynak ile servis edebilirsiniz
Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst