- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Kunduzlar nerede yaşar?
Kunduz Yaşadığı yerler: Kuzey yarımkürede, akarsu kenarlarında. Özellikleri: Kamburumsu vücutlu, geniş yassı kuyruklu. Su içinde kulübe ve bentler yapar. Ağaçları kemirerek devirir.Kunduzlar neden ağaç kemirir?
Kunduzlar akarsuya baraj yapmak için çevredeki ağaçları devirmektedir. Bu sebeple bir kunduz yılda ortalama olarak 200 tane ağaç devirir.
Kunduzun diğer adı nedir?
Kunduz, kunduzgiller (Castoridae) familyasından Castor cinsini oluşturan ağaçları kemirerek beslenen, su kıyılarında yaşayan kemiricilerin ortak adıdır. Yaşayan iki türü vardır: Eski Dünya kunduzu (C. fiber) ile Yeni Dünya kunduzu (C. canadensis).
Eski dünyada Kunduz nerede yaşar?
Daha çok kayın, kavak ve kızılağaç gibi yumuşak oduna sahip ağaçların bulunduğu suların civarında yaşar, suyun sakin ve yavaş aktığı yerleri tercih ederler.Kunduzların keskin ön dişleri onlara beslenme ve yuva baraj inşa etmede nasıl fayda sağlamaktadır beslenme yuva baraj inşa etme?
Kunduzlar ağaç kabuklarıyla ve bitkilerle beslenir. Keskin ön dişleri sayesinde ağaçların kabuklarını soyabilir ve küçük ağaçları kesebilirler. Su kaynaklarının üzerine baraj, kanal ve barınak inşa edebilirler.
Kunduzlar tehlikeli hayvanlara karşı korunmak için yuvalarına nasıl inşa eder?
Kunduzlar yuvalarını yaptıkları barajın içine inşa eder. Yuva su seviyesinin üzerinde olmasına rağmen girişi su altındadır. Böylece kendileri için tehlike oluşturan hayvanlardan korunabilirler. Kunduzların barajın içine açtıkları tüneller yuva ile çıkış arasındaki bağlantıyı sağlar.
Kunduz (Peştuca: کندز; Darice: قندوز; Farsça: کُهَندِژ) Afganistan’ın kuzeyinde, aynı isimli Kunduz Vilayeti’nin merkezi olan şehir.
Kunduzların yaşam alanı nedir?
Kunduzlar (Castor canadensis) kuzey Amerika`daki kemirgen ailesinin en geniş topluluğudur. Deniz seviyesinden başlayıp 3000m yüksekliğe kadar geniş bir coğrafyada yasayabilirler. Yari suda yasayan bu hayvanlar 25-30kg`a kadar ulaşabilirler.
Kunduz dünyada nesli tükendi mi?
Buzul çağın sonlarına doğru, iklim aşırı sıcak ve kuru bir hale geldi. Yaşamak için sulak alanlara ihtiyacı olan dev kunduzlarsa bu ortama uyum sağlayamadı ve nesilleri tükendi.