AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kumru

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kumru Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta (Orta boy)
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
2-3 yemek kaşığı su
1 su bardağı susam
İç materyali için;
Kaşar peyniri
Salam
Sucuk
Sosis

Kumru Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unu derin bir kaba eleyin. Maya, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşık ile yeterlice karıştırın. Yumurta, süt ve sıvı yağı ek edip güzelce yoğurun.
Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika mayalanması için bekletin. Fırın tepsisini yağlayın yahut pişirme kağıdı serin.
Fırını 180 drece alt üst pişirmeye ayarlayıp ısınması için evvelce açın. Müddet sonunda hamuru tekrar yoğurup 6 eşit modüle bölün.
Her parçayı elinizde oval olarak yuvarlayıp kumru biçimi verin. Üzerine fırça yardımı ile su sürüp her tarafını susama bulayın. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın. 20 dakika daha bekletin ve 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kaşar peynirini 6 adet dikdörtgen dilim olacak formda kesin. Sucuk ve salamı ince dilimleyin.
Sosisleri şeritler formunda kesin. Kumruları enlemesine ikiye kesin. Ortalarına kaşar peyniri, salam, sucuk ve sosis sıralayıp kapatın.
100 derecede evvelce ısıtılmış fırında kaşar peynirleri eriyinceye kadar bekletin. Fırından alıp isteğe nazaran ketçap, mayonez ve hardal ile servis yapın.
Kumru Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst