AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kumpir

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kumpir Tanımı İçin Malzemeler
6-8 adet büyük uzunluk patates (Kişi sayısına göre)
1 kase kornişon turşu (Küçük doğranmış )
1 kase taneli mısır (Konserve)
1 kase yeşil-siyah zeytin (Çekirdeksiz )
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 kase amerikan salatası
1 kase doğranmış sosis (İsteğe göre)
1 kase haşlanmış bezelye
Ketçap-mayonez
150 gram kadar tereyağı
Tuz

Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri yıkayıp, kuruttuktan sonra tek tek evvel fırın kağıdına, sonra aluminyumfolie ye sarıp, fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
220 derece fırında 1, 5 saate yakın pişiriyoruz.
Daha sonra fırından çıkarıp kağıtlardan ayırarak yarım saate yakın üzeri açık pişiriyoruz. Patatese nazaran değişebilir, denetim edip o denli tekrar fırınlayın.
Çıkardıktan sonra ortasını bıçak yardımıyla açarak içine 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup içini ezerek yumuşatıyoruz.
Kaşar peyniri ek edip tekrar kaşıkla karıştırıyoruz.
İçine istediğimiz gereçleri ekliyoruz, en üste mayonez ve ketçap sıkıp sıcak servis ediyoruz, afiyet olsun.
Kumpir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst