AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kumasta lot ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kumaşta lot ne demek?​

Lot : TÜl ve benzeri kumaşlarda farklı zamanlarda yapılan aynı renkteki boyama tekniğinden meydana gelen ton farkı.

Kumaşın atkısı nedir?​

tekstil terimleri: atkı, dokumacılıkta kumaşı oluşturan iki iplik sisteminden kumaşın enine doğru, yani kumaş kenarına dik olarak yerleşenleri tanımlar. atkı iplikleri, çözgü iplikleriyle dik açılıdır. bu iki iplik, birlikte kumaşın dokusunu oluşturur.
Kumaş dokuma sıklığı nedir?
Kumaş sıklığı, kumaşın eni ve boyu yönünde birim uzunluğa giren iplik sayısına (atkı ve çözgülerin sayısına) denmektedir. Örme kumaşlar için yatay ve dikey sıraların sayısı yani birim uzunluktaki ilmek çubuğu ve ilmek sıra sayısına sıklık denir.
Ambalaj üzerindeki lot ne demek?
Parti Numarasına alternatif olarak Kod Numarası, Lot Numarası, Batch numarası olarak da adlandırılmaktadır. Lot Numaraları benzer gruplarda ki ürünlere verilen sayılardır, genellikle şişe etiketlerinde, paketlerde ve karton ambalajlarda saat ve tarih baskılarının yanına yazılır.

Ürünlerde yazan lot ne demek?​

Lot, parti veya grup numarası olarak kullanılabilir. Firmaya giren stokların bir miktarı parti ya da grup olarak tanımlanır ve giriş işlemi sırasında bu gruba izleme ve kontrol amaçlı olarak tanımlayıcı bir kod verilir. Verilen bu kod, lot ya da parti numarası olarak adlandırılır.

Atkı hangi şişle örülür?​

Düz örgü şişleri en çok kullanılan şiş türüdür. Düz şişler bir çift olarak gelir ve en yaygın olarak 3 – 3,5 – 4 ve 4,5 uzunluklarında satın alınabilir. Atkılar, bebek battaniyeleri, şallar veya bölümler halinde örülmüş ve daha sonra birlikte dikilmiş parçalar örmek için en mantıklı seçimdir.
Atkı ne anlama gelir?
Atkı kelimesi tarihte bilinen ilk kez “dokuma tezgâhında mekikle enine atılan iplik” Ahmet Vefik Paşa, Lugat-ı Osmani (1876)”boyuna sarılan kumaş, kaşkol” [ Mehmet Bahaettin, Yeni Türkçe Lugat (1924) ] eserinde yer almıştır.
Çözgü hazırlama nedir?
Çözgü; çözmeye başka bir deyişle çözgü ipliklerini dokuma tezgâhında dokunabilecek şekilde birbirine paralel bir duruma getirme işlemidir. Çözgü tezgâhı bobinlerin takılmasına yarayan bir çerçeve üzerine zikzaklı olarak tahta çubuklar çakılmış iki yan tahta ve çözgü ağızları aldırmak için alt tahtadan ibarettir.
 
Geri
Üst