- Konu Yazar
Kum nasıl yıkanır?
Akvaryum kumu yıkama işlemleri için bol bol su ile yıkama yapılması en temel ve en sağlıklı yöntemdir. Özellikle de bir tas içerisinde en az 10 defa olacak şekilde kumun iyice yıkanarak, suyunun değiştirilmesi gerekir.80 lt akvaryuma kaç kg kum?
80 lt akvaryuma kaç kg kum?Bu da yaklaşık 1.5 litre, yani 2 kg civarı kum demek.
Kum neden yıkanır?
Kum neden yıkanır?Dağ kumlarının kullanımında kum tabakaları arasında bulunan kilin temizlenmesi için yıkanması gerekmektedir. Kilin yapısı itibarıyla su çekme özelliği vardır bu yüzden beton ve sıvada fazla bulunması durumunda çatlamalara sebep olur. Bu nedenle kil daima nemlidir.
Akvaryumdan su nasıl çekilir?
1. bir hortum ve kap alınır, kap akvaryumdan daha aşağıda bir seviyeye koyulur mesela akvaryum masa üzerinde ise kap yere koyulabilir, hortum akvaryumun en dibine tutulur ve bir pipet gibi diğer uçtan ağız ile hava çekilir ve su daha ağzımıza ulaşmadan hortumun ucu kaba koyulur bir musluk gibi akvaryumdaki su kaba …Silis kumu yıkamaya gerek var mı?
Silis kumu yıkamaya gerek var mı?İlk başta “nasıl yıkanır bu” diye çok tasalandım fakat daha sonra tecrübe ederek öğrendim ki silis kum diğer kumlardan çok daha kolay yıkanıyor ve daha çabuk temizleniyor. Çünkü çok ince bir yapısı var. Yapmanız gereken aldığınız kumu kabınızın alacağı max değerde bölmek ve tazyikli suyla yıkamak.
Akvaryuma kaç kg kum gider hesaplama?
Akvaryuma kaç kg kum gider hesaplama?Kum Hacmi Hesaplama: Boy X En X Kum Yüksekliği / 1000 = Kumun Litre Miktarı (lt.) Kum Ağırlığı Hesaplama: Kumun Litre Miktarı X 1 Litre Kumun Ağırlığı (kg.) = Akvaryumda İhtiyacımız Olan Kum Ağırlığı (kg.)
Kum yıkama nedir? Esas itibarı ile en küçük boyutlardaki ponza taşları ile yapılan yıkama işlemleridir. Yıkama terminolojisinde taş yıkama adı altında geçmektedir. Özellikle örgü mamullerde kullanılır.
Yıkanmış kum nedir?
Yıkanmış kum nedir?Doğal hammaddenin yıkanıp, elenmesi ile elde edilen 0-3 mm aralığındaki malzemedir.
Fanus dip çekimi nasıl yapılır?
Fanus dip çekimi nasıl yapılır?Dip çekimi yaparken suyu ağızla çekmek yerine hortumun içine su doldurup suya sokup elini çektiğinizde seri hareketler ile yukarı aşağı sallayarak pompalamış olursunuz.Ayrıca balık pisliklerini,yem artıklarını ve nitratı akvaryumdan atmış olursunuz.
Akvaryum su değişimi ne zaman yapılır?
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.Silis kum bitki olur mu?
Silis kum bitki olur mu?Çok yavaş su dolaşımı ise kumda oksijenin çok azalmasına ve kokuşmaya neden olur. Ayrıca dolaşım olmazsa besin maddeleri bitki köklerine taşınamazlar. Çok ince kum kullanmak bu yüzden bitkiler için ideal değildir.