Külünçe Tanımı İçin Malzemeler
500 ml süt
1 paket margarin (Tercihe nazaran tereyağı)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı rezene
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
2 paket toz maya
Alabildiği kadar un
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Varsa 1 tatlı kaşığı pekmez
Külünçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağı eritin ve un hariç tüm gereçleri bir kapta birleştirin. Şeker ve maya eriyene kadar karıştırın. Sonra denetimli bir biçimde unu ekleyin. Çok sert bir hamur olmasın.
Üzerine bir bez örterek mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller kopararak elinizle açın ve tepsiye yerleştirin. Biz üzerine makaranın ardıyla hal verdik. Dilerseniz yapmayabilirsiniz.
Yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp üzerine sürün. İsterseniz susam da serpebilirsiniz.
10 dk da tepsi de mayalandıktan sonra 180-200 derece kızarıncaya dek pişirin. Bu ölçülerden 15 adet çıkmaktadır. Afiyet olsun.
Külünçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 ml süt
1 paket margarin (Tercihe nazaran tereyağı)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı rezene
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
2 paket toz maya
Alabildiği kadar un
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Varsa 1 tatlı kaşığı pekmez
Külünçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağı eritin ve un hariç tüm gereçleri bir kapta birleştirin. Şeker ve maya eriyene kadar karıştırın. Sonra denetimli bir biçimde unu ekleyin. Çok sert bir hamur olmasın.
Üzerine bir bez örterek mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller kopararak elinizle açın ve tepsiye yerleştirin. Biz üzerine makaranın ardıyla hal verdik. Dilerseniz yapmayabilirsiniz.
Yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp üzerine sürün. İsterseniz susam da serpebilirsiniz.
10 dk da tepsi de mayalandıktan sonra 180-200 derece kızarıncaya dek pişirin. Bu ölçülerden 15 adet çıkmaktadır. Afiyet olsun.
Külünçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı