AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kulturlerarasi kavrami ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kültürlerarası kavramı ne demek?​

Gudykunst’a göre kültürlerarası iletişim, farklı etnik ve ırklar arası iletişim ile farklı sosyal sınıflar arası iletişimi de kapsayan gruplar arası iletişimin bir türüdür.

Çok kültürlülük kavramı nedir?​

Çok kültürlülük, birçok farklı kültürün bir arada yaşadığı toplumu tanımlayan bir kelimedir.
Aşağıdaki bilgilerden hangisi çok kültürlülük kavramı ile ilişkilidir?
Çokkültürlülük, kimlik politikası ya da grup kimliğini, oluşumlarının temeli ve politik hareketlerinin odağı olarak alan politik ve sosyal hareketler ile yakından ilişkilidir. Bu hareketler, grup üyelerinin çıkarlarını artırmaya çalışır ve grup üyeleri için önemli olan konuları kamusal alana taşır.
Kültürcü yaklaşım nedir?
Kişi kendi kültürünü kişisel niteliklerine göre içselleştirir, yeniden şekillendirir. Çok kültürlü insan yaklaşımında; Kişilerin birden fazla kültürün üyesi olmaları durumu onların bu kültürlerin mensupları ile daha kolay iletişime geçeceğini savunmaktadır.

Kültürler arası ilişki ne demek?​

Nedir? Kültürlerarası iletişim, farklı kültürel grupların (uluslararası, dinlerarası, etnik gruplararası ırklararası grupların) iki ya da daha fazla üyesi arasında gerçekleşen her türlü etkileşimi tanımlar.

Çoğulcu kültür ne demek?​

Çoğulcu kültüre sahip toplumlar, tekil kültürlü olanlardan birkaç önemli noktada farklılaşmaktadır. Her şeyden önce, daha fazla farklılıklara sahip bireyleri vardır ve farklılıklar anlamında daha kapsayıcıdırlar.
Çok kültürlü eğitim ne demek?
Çokkültürlü eğitim hareketi, eğitim kurumlarının, tüm öğrencilerin kültürel ve etnik olarak etkili şekilde fonksiyonda bulunabilmelerini sağlamak üzere yeniden yapılandırılmasıdır.
İnsanların duyguları ile kültürleri arasında nasıl bir ilişki vardır?
Hangi duyguların iyi ya da kötü olduğunu, duyguların ne zaman ifade edilmeye uygun olduğunu ve hatta nasıl sergilenmesi gerektiğini belirlemek kültürden etkilenir. Daha da önemlisi, kültürler duyguları farklı şekilde etkiler, yani kültürel bağlamları keşfetmenin duyguları anlamanın anahtarı olduğu anlamına gelir.

Geri