- Konu Yazar
- #1
Kültürel olarak duyarlı pedagoji nedir?
Ladson – Billings’e (2009) göre kültürel değerlere duyarlı pedagoji, öğrencilerin kültürel özelliklerini ve referanslarından yola çıkarak bilgi, beceri ve tutum kazandıran ve öğrencileri entelektüel, sosyal, duygusal ve politik olarak güçlendiren bir yaklaşımdır.Kültüre duyarlı yaklaşım nedir?
Kültüre duyarlı yaklaşım nedir?Kültüre duyarlı danışmanlık, danışma sürecinde yalnızca bir kültürel gruba mensup danışanları üstün kılmak ya da diğer danışanların o gruba katılmalarını sağlamak yerine; daha çok evrensel ve kültürler arası duyarlılığa önem verilmesi gerekliliğine vurgu yapan bir yaklaşımdır.
Kültürel değerlere duyarlı eğitim nedir?
KDDÖ, akademik açıdan akranlarına göre başarısız olan farklı kültürel değerlere veya engellilik gibi farklılıklara sahip öğrencilerin eğitsel, kişisel, sosyal, duygusal ve mesleki anlamda ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik etkili pedagojik paradigmalardan biridir (Gay, 2002a; 2002b; 2018).Kültürel pedagoji nedir?
Kültürel pedagoji nedir?Kültürel değerlere duyarlı pedagoji, bireylerin kültürel farklılıklarına ve değerlerine duyarlı olarak eğitim sürecinin kurgulanmasına ilişkin ilke ve uygulamaları ortaya koymaktadır. Kültürel değerlere duyarlı pedagoji en genel anlamıyla bireyin kültürel değerleri ile öğrenme – öğretme sürecinin bütünleştirilmesidir.
Sue, Arredondo ve McDavis (1992) göre kültürlerarası psikolojik danışman’ın asgari düzeyde sahip olması gereken üç temel yeterlik bulunmaktadır: a) kendi değerleri, varsayımları ve önyargılarının farkında olmak, b) farklı kültürlere mensup danışanların dünya görüşlerini anlamak ve c) farklı müdahale yöntemleri ve …
Kültürel farkındalık ne demek?
Kültürel farkındalık ne demek?Kültürel farkındalık, kişinin kendi kültüründen farklı kültürlerden kişilerle karşılaştığında, bu kişilerin kültürel farklılıklarını görebilme ve anlayabilme yetkinliğine verilen isimdir.
Bennet modeli nedir?
Kültürlerarası Duyarlılık Gelişim Modeli (DMIS), insanların kültürel farklılıklarla karşılaştıklarında verdikleri tepkilerini açıklamak için Milton J. Bennett tarafından oluşturuldu. Bennett, bireylerin kültürel farklılıkları belli öngörülebilir şekilde ele aldığını ve altı gelişim evresine bölünebileceğini gözlemledi.Islam pedagojisi nedir?
Islam pedagojisi nedir?İslam Pedagojisi çocuk yetiştirme konusunda farkındalılık oluşturmak, anne ve babalara destek olmak amacıyla yayın yapmaktadır.