- Konu Yazar
Kültürel mirası korumak için neler yapmalıyız?
Tarihi ve kültürel mirasın korunması için yapılması gerekenler şu şekildedir:- Hukuki mücadele başlatılmalıdır.
- Eğitim ve öğretim müfredatları yenilenmelidir.
- Kültür ve turizm faaliyetleri canlandırılmalıdır.
- Sosyal sorumluluk projeleri geliştirilmelidir.
- İnsanlar bilinçlendirilmelidir.
Kültürel Mirası Koruma Nedir?
Kültürel Mirası Koruma Nedir?UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesinde belirtildiği gibi, sadece topluluklar tarafından benimsenen ve topluluklara bir aidiyet, devamlılık duygusu sağlayan somut olmayan kültürel miraslar bu anlamda koruma (safeguard) altına alınacak miraslardır.
Tarihi eserleri korumak için ne yapmalıyız?
Tarihi eserleri korumak için müzeler yapılmalıdır. Tarihi eserleri korumak için devlet kontrolünde kazılar yapılmalıdır. Tarihi eserleri korumak için devlet kontrolünde restorasyon yapılmalıdır. Tarihi eserleri korumak için eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmelidir.Kültürel miraslarımız nelerdir örnekler?
Kültürel miraslarımız nelerdir örnekler?Bazı Kültürel Miraslarımız
- » Karagöz Oyunları
- » Kırkpınar Yağlı Güreşleri.
- » Aşıklık Geleneği.
- » Nevruz.
- » Halı ve Kilim Dokumacılığı
- » Mevlevi Sema Töreni.
- » Ebru Sanatı
- » Çinicilik.
Tarihimize neden sahip çıkmalıyız?
Bir toplumun kültürel mirası, o toplumun tarihi, millet olma bilinci, bir arada yaşama isteğidir. Kültürel mirasına sahip çıkmayan, geçmişini, kültürünü gelecek nesillere aktaramayan milletler, başka milletlerin kültürlerinin etkisine girerek, kültürlerini kaybeder ve kültürleri yok olur.Milli kültürün en önemli unsuru nedir?
Milli kültürün en önemli unsuru nedir?Dil, millet denilen toplulukların en önemli sosyal varlığıdır ve milli kültürün en önemli unsuru kabul edilir.