Kulturel farkliliklar neden bolgelere gore degisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
236.576
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kültürel farkliliklar neden bölgelere göre değişir?​

Farklı kıtalarda ve ülkelerde yaşayan insanların dilleri, dinleri ve buna bağlı olarak kültürleri farklılık gösterir. Coğrafya, gelenek ve görenekler de kültürlerin oluşmasında etkilidir.

Farklı kültürlerin ortaya çıkış nedeni nedir?​

Ülkelerin coğrafi konumları, iklimleri, yeryüzü şekilleri, bitki örtüsü, dini, dili, ırkı, yaşam tarzları, gelenek ve görenekleri, eğitim düzeyleri kültürel farklılıkların oluşmasının nedenlerinden bazılarıdır.
Farklı kültürleri öğrenmek neden önemlidir?
Soru: Kültürel farkındalık oluşturma amacıyla farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmak neden önemlidir? Cevap: Çünkü farlı kültürleri tanımak hem toplum olarak bilincimizi, başka kültürlerle olan ilişkilerimizi geliştirir hem de Dünyayı tanıyarak kendi içimize kapanıklığımızı önlemeye yarar.
Kültürel farklılık nedir örnekle açıklayınız?
Örneğin Asya’da yemek yemek için kullanılan chopstickler vb. Herhangi bir partiye katılmanız durumunda bile kültürel farklılıklara pek çok örnek bulabilirsiniz. Örneğin bir Alman ve bir Çinlinin eğlence anlayışı bile farklılık gösterecektir. Aynı şekilde eğlence kültür farklılığından dolayı yaşanmayacaktır.

Kültürel farklılıklar insanları nasıl etkiler?​

Kültürün, insan davranışları, mimikler ve konuşma şekilleri üzerine büyük etkisi vardır. Farklı kültürlerden olan insanlar bunları anlayıp yorumlamakta zorlanacak, hatta bunun neticesi olarak yanlış anlaşılmalar meydana çıkacak ve gerekli olan işbirliği bile imkansız hale gelecektir (Earley ve Mosakowski, 2004).

Kültürel özellikler yörelere göre farklılık gösterir mi?​

Yerel kültür ise bir ülke ya da bölge ile sınırlıdır. Her toplumun kültürel özellikleri farklıdır. Bununla birlikte kültür kavramının her toplumda aynı görülen belli başlı nitelikleri vardır. Yemek, yöresel kıyafetler ve araç-gereçler maddi kültüre ait ögelerdir.
Farklı kültürlerin bir araya gelmesi ile ne oluşur?
Medeniyet, farklı kültürlerin bir araya gelmesiyle oluşur ve evrensel bir nitelik taşır.
Farklı kültürleri tanımak bize ne kazandırır?
Seyahat Eden Çocuklar Dünya Vatandaşı Oluyor Aynı zamanda tüm toplumlara karşı bir duyarlılık kazanacaktır. Çıkacağı seyahatler sayesinde yeni tecrübe ettiği farklılıklara karşı bir yetişkine göre daha hızlı uyum gösterecektir. Diğer yandan genel kültür seviyesi yükselecek ve hayata karşı pratik bilgiler edinecektir.
Kültürlerin sahip oldukları farklı bilgi, inanç, değer ve tutumlar bireysel bağlamda davranış, fikir ve düşüncelere yansıdığı gibi, örgütsel ortamlarda da sistem, süreç ve yaklaşımları etkilemektedir.
Kültürel farklılıkların belirleyicileri arasında dil, din, teknoloji, sosyal yapı, eğitim, estetik, değer ve tutumlar yer almaktadır (Gegez, 2008: 128-143): Dil: Bir ülkenin dili, o ülke kültürünün yaşam bulduğu, ifade edildiği araçtır. Dil, bir kültüre ait özellik ve değerleri yansıtır.
Kültür nedir ve örnekleri?
Toplumda nesilden nesile aktarılan gelenek görenek, düşünce ve inanç sistemine kültür denir. Kültür, bölgeden bölgeye ülkeden ülkeye değişebilen bir unsurdur. Kültürel özellikleri değiştiren birçok unsur vardır. Bunlara coğrafya, inançlar, yer şekilleri ekonomik faaliyetler örnek verilebilir.
Kültür yaşamı nasıl etkiler?
Kültür; bir toplumun değer sistemini oluşturan duygu, düşünce, gelenek ve görenek, ahlak, inanç, sanat, yemek, giyim ve hayat tarzlarına kadar etkili birçok alanda davranışlarımızı etkilemektedir. Kısacası kültür, davranış ve tutumlarımızın sergilenmesine birer çatı görevini görmektedir.

Kültür farklılığı ilişkiyi etkiler mi?​

Evliliğin başlarında sorun gibi görülmeyen kültürel farklılıklar, ilişki devam ettikçe ilişkiye zarar verebilmektedir. Eşler arasında değiştirilemeyen alışkanlıklar önce gerginliğe, ilerleyen zamanlarda da şiddetli geçimsizliğe kadar birtakım sorunlara neden olabilmektedir.

Geçmişten günümüze kültürel Öğelerimiz nelerdir?​

Dil, din, gelenek-görenek, tarih, sanat, dünya görüşü ulusal zenginliklerdir. Uluslar, varlıklarını koruyabilmek için kültürel ögelerine sahip çıkmalıdırlar. Bazı kültürel öğeler, dil, din, tarih, gelenek-görenek, sanat ve dünya görüşüdür.
 
Geri
Üst