AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kulot kac gunde bir degistirilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Külot kaç günde bir değiştirilmeli?​

Bazı doktorlara göre, günde bir kez külot değiştirmek yeterlidir. Fakat fazla terleme ya da akıntınız varsa, günde birkaç kez iç çamaşırı değiştirebilirsiniz.

Külot giymeyince ne olur?​

Külot dahil birçok giysi yapay kumaşlar, renkler ve kimyasallar içerdiğinden kolayca alerjik reaksiyon oluşturabilir. Bu reaksiyon kendini tahriş, kabarcıklar, kızarıklıklar ve şişlikler olarak gösterebilir. Bu neden ile külot giymemek bu sorunun üstünden gelebilir.
İç çamaşırın ıslanması neden olur?
Çünkü varolan akıntı kişinin hareketi, ayakta durması gibi nedenlerden dolayı yerçekiminin etkisiyle vajinadan dışarı akacak ve iç çamaşırında veya pedinde bir ıslaklık oluşturacaktır. Ve bu salgılanma herhangi bir hastalık veya sıkıntı yoksa sağlıklı bir kadında süreklidir.
Külot giymemek zararli mi?
Genital problemlerle karşılaşma riskiniz azalır Öte yandan enfeksyinonun en bilinen nedeni çamaşırın ıslak kalması. Pamuklu iç çamaşırları nemi tuttuğu için bakterilerin büyümesine olanak tanıyor. Bu nedenle iç çamaşırı giymemek genital problemler yaşama riskinizi azaltabilir.

Don giymek zararlı mı?​

Jinekolog Donnica Moore’a göre aralıksız iç çamaşırı giymek vücut için sağlıklı değil. Vücudunuzun her bölgesi gibi özel bölgenizin de hava almaya ihtiyacı var. Aksi halde ısı ve nem yoğunluğundan mantar ya da enfeksiyon gibi sorunlara açık hale gelebilirsiniz.

İç çamaşırı Utulenir mi?​

iç çamaşırların ütülenmesi İç çamaşırları iyice yıkamanın yanı sıra, ısıdan etkilenen bakterileri öldürmek için kasık bölgesi için iç çamaşırları ütülenmeli ve düzenli olarak böyle kullanılmalıdır. Tüm mikroplar ısıdan etkilenmez.
Kadın Külotlarında neden cep var?
Bunu beklemiyor olabilirsiniz ama bu küçük ceplerin gerçekten bir işlevi var. Bu ekstra kumaş parçası, kalın dikişleri olması nedeniyle özellikle dar kot veya pantolon giyerken genital bölgenizi korumaya yardımcı oluyor. Ve cinsel organınızın daha iyi nefes almasını sağlıyor.
Külotlar nasıl yıkanır?
Lastiksiz ve beyaz külotlar 90 derece sıcaklıkta yıkanır. Sonrasında da ütülenen çamaşırlar oldukça hijyenik bir şekilde kullanılabilir. Lastik olan külotlar 60 dereceden yüksek sıcaklıklarda yıkanmamalıdır. Renkli külotlar için ise 40 derece yeterlidir.

Bir kadının ıslanması ne anlama gelir?​

Vajinal ıslanma ya da vajinal lubrikasyon, ovülasyon döneminde veya cinsel uyarılma ve cinsel ilişki sırasında vajinal salgı bezlerinin çalışmasıyla vajinanın kaygan duruma gelmesidir. Vajinal kuruluk, ıslanmanın yetersiz olduğu durumdur ve bazen onu güçlendirmek için yapay kayganlaştırıcılar kullanılır.

Akıntı Neden iç çamaşırının rengini değiştiren?​

Vajinal akıntı, servikal mukusun artması nedeniyle yumurtlama ve hamilelik sırasında artar. Bu akıntı havayla temas ettiğinde oksidasyon nedeniyle iç çamaşırınızı hafif sarı bir renge boyayabilir, rengini kaybetmesine sebep olabilir veya zamanla bu kısmı inceltebilir.
Bir kadın neden iç çamaşırı giymez?
İç çamaşırı gibi sıkı giysiler midenizde baskı oluşturabilir. Bu da mide asidinizin yemek borunuzdan yukarı çıkmasına yani reflüye neden olur. Reflü son derece rahatsız edici bir hastalıktır. Bu sağlık sorunu 20-30 yaş arası yetişkinler arasında yaygın olsa da, iç çamaşırlarınızdan kurtulmak reflü riskini azaltabilir.
 
Geri
Üst