Küllü Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Küllü Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
100 gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ufalanmış ceviz
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao

Küllü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Az gereç ile bu türlü lezzetli bir kurabiye içinde şeker ve yumurta yok. Yerken biraz un kurabiyesi biraz saray helvası tadında lezzetli mi lezzetli bir kurabiye
Öncelikle tereyağ,sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.
Sonra azar azar unu ek ederek yoğurmaya başlıyoruz hamur biraz toparlanınca cevizleri ek ediyoruz. Tekrar un ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
Hamur toparlanıp ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra yarım su bardağı kadar un ek edip yoğurmaya devam ediyoruz.
Cevizden biraz daha küçük modüller koparıp yuvarlayarak hal veriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Evvelden ısıttığımızz 200 derece fırında 15-20 dk pişiriyoruz.
Fırından çıkan kurabiyelerimizi yarım saat soğuması için kenara alıyoruz.
Üzeri için bir kapta pudra şekeri ve kakaoyu düzgünce karıştırıyoruz.
Soğuyan kurabiyelerimizi bu karışıma buluyoruz. Kurabiyeler biraz hassas oldukları için bu basamakta dikkatli olalım. İşte kurabiyelerimiz hazır kahve ve çay saatlerinize eşlik edecek lezzetli minik atıştırmalıklar afiyet olsun
Küllü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst