Küllü Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (3-3,5su bardağı)
Üzeri İçin
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
Küllü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Oda ısısında olan margarini bir kaba alalım.
Sıvı yağı, pudra şekeri, yumurta kabartma tozu ve vanilyayıda katalım karıştıralım.
Unuda ekleyelim yavaş yavaş ekleyin denetimli bir biçimde ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında olacak.
Hamurdan küçük küçük bezeler cevizden küçük olacak formda alalım ve yuvarlayalım. Yağlanmış tepsiye koyalım. Yağlı kağıt ta olur tabi.
Evvelce ısıtılmış 170 dereceli fırında 15 dk. Üzeri beyaz kalacak biçimde pişirelim. Afiyet olsun
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (3-3,5su bardağı)
Üzeri İçin
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
Küllü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Oda ısısında olan margarini bir kaba alalım.
Sıvı yağı, pudra şekeri, yumurta kabartma tozu ve vanilyayıda katalım karıştıralım.
Unuda ekleyelim yavaş yavaş ekleyin denetimli bir biçimde ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında olacak.
Hamurdan küçük küçük bezeler cevizden küçük olacak formda alalım ve yuvarlayalım. Yağlanmış tepsiye koyalım. Yağlı kağıt ta olur tabi.
Evvelce ısıtılmış 170 dereceli fırında 15 dk. Üzeri beyaz kalacak biçimde pişirelim. Afiyet olsun