- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Külleme için hangi ilaç kullanılır?
Sistemik etkili fungisitler külleme için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Bunların haricinde kontak etkili ilaçlardan da yararlanabilirsiniz. Bunlar çoğunlukla kükürt içerikli ilaçlardır ve külleme hastalığı tedavisinde önemli rol oynarlar.Afrika Menekşesinin yaprakları neden solar?
Afrika menekşenizin sulamasını soğuk su ile yapıyorsanız, buda yaprakların kuruması kıvrılması gibi sorunlara yol açacaktır. Doğru olan sulama şekli, suyun oda sıcaklığında olmasıdır. Menekşenin bulunduğu ortamın aşırı soğuk olması , yaprakların kıvrılmasına ve hatta kurumasına neden olmaktadır.
Menekşe yaprağı neden solar?
Menekşe solarsa eğer burada yaprakların daha fazla besine ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Menekşe daha sağlıklı görünene kadar fosfor ağırlıklı bir gübre kullanabilirsiniz. Menekşelerin solmaması ve sağlıklı olması için ideal oda sıcaklığının biraz üzerinde bulunmalıdır.Güllerde pas hastalığı neden olur?
Kışı yere düşen yapraklar üzerinde teleutospor ve genç dallar üzerinde misel halinde geçirir. Genç dallardaki miseller 3 yıl canlılıklarım korurlar. İlkbaharda ilk enfeksiyonlar, teleutosporların çimlenmesi ile oluşan basidio sporların genç gül sürgünlerini enfekte etmesi ile olur.
Mantar için ( külleme, pas, siyah leke gibi hastalıklar) Kestiğiniz yere ispirto veya saf alkol sürün. Hasta yaprakları yakarak imha edin. 1 tatlı kaşığı sıvı yağ. Sprey şişe yardımı ile bitkinin tüm yapraklarının altı ve üstü yıkanacak şekilde uygulayın.
Bitkilerde Küllemeye ne iyi gelir?
İç mekan bitkilerinde meydana gelen külleme için öncelikle doğal bir tedaviye öncelik verebilirsiniz. Karbonat, doğal ev yapımı sirke ve yine doğal arap sabunu ile oluşturulan karışımla müdahale edebilirsiniz.
Menekşe Solunca ne yapmalı?
Solmuş Menekşe yeniden canlanabilir ve üstüne üstlük çiçek açabilir. Özellikle Menekşeler asidik toprağa ihtiyaç duydukları için bu toprak türünün kullanılması önemlidir. Aynı zamanda belli aralıklarla gün içerisinde sulamak en önemli hususlar arasında gelir.Menekşe yaprağı suda kaç günde Köklenir?
Şişeye yerleştirdiğiniz yapraklarınızı doğrudan güneş almayan ışıklı ve sıcak bir yere alın. 2-4 hafta sonra menekşe köklerinin oluş göreceksiniz. Menekşe kökleri oluştuktan sonra her yaprağı küçük saksılara dikin ve sulayın.
Menekşe soldu ne yapmalıyım?
Pas hastalığı hangi bitkilerde görülür?Buğday pas hastalığı etmenlerinin konukçuları, kültür ve yabani buğdaygil bitkileridir. Sarı pasın konukçuları buğday dışında kültür bitkilerinden arpa ve çavdar; kahverengi pasın konukçuları ise buğday dışında arpadır.
Yapraklarda kahverengi ve siyah renkte lekeler halinde görülür ilerlemesi halinde yaprak kenarlarında ve dala bağlandığı yerde sararma olup yaprağı düşürür. Bu hastalığın sebebi iklim değişimindeki sıcaklık dereceklerinin inişli-çıkışlı olması ve yaprakların sürekli nemli kalmasıdır.
Çiçeklerde külleme hastalığına ne iyi gelir?