- Konu Yazar
Kullanım ödüncü sözleşmesi ayni mi?
6098 sayılı Borçlar Kanununun 379. cu maddesi, ödünç sözleşmesi, ödünç verenin bir şeyin karşılıksız olarak kullanılmasını ödünç alana bırakmayı ve ödünç alanın da o şeyi kullandıktan sonra geri vermeyi üstlendiği sözleşmedir şeklinde tanımlamaktadır. Bu tariften de anlaşılacağı gibi kullanım ödüncü bir sözleşmedir.Kullanım ödüncü ne demek?
kullanım ödüncü sözleşmesi nedir Haberi Kullanım ödüncü sözleşmesi, ödünç verenin bir şeyin karşılıksız olarak kullanılmasını ödünç alana bırakmayı ve ödünç alanın da o şeyi kullandıktan sonra geri vermeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.386 madde nedir?
Madde 386 – Tüketim ödüncü sözleşmesi, ödünç verenin, bir miktar parayı ya da tüketilebilen bir şeyi ödünç alana devretmeyi, ödünç alanın da aynı nitelik ve miktarda şeyi geri vermeyi üstlendiği sözleşmedir.
Kullanım ödüncü sözleşmesi ne demek?
Kullanım ödüncü (âriyet) sözleşmesi, bir şeyin kullanılmasının belirli bir süreyle başkasına karşılıksız olarak devri borcunu doğuran bir sözleşmedir. Kullanım ödüncü sözleşmesi rızaî bir sözleşmedir. Kullanım ödüncü sözleşmesi karşılıksız ve eksik iki tarafa borç yükleyen sözleşmedir.
Tüketim ödüncü sözleşmesi ne demektir?
Tüketim ödüncü sözleşmesi, ödünç verenin bir miktar para ya da tüketilebilen bir şeyi ödünç alana devir etmeyi, ödünç alanında aynı nitelik ve miktarda şeyi geri vermeyi üstlendiği sözleşmedir. Ödünç verilen şey tüketilebilen misli bir malsa mülkiyetine geçirilmesi amacıyla zilyetliğinin devri ile mümkün olur.Tüketim ödüncü sözleşmesi ne demek?
Kullanım ödüncü sözleşmesi nedir?Tüketim ödüncü sözleşmesi, ödünç verenin bir miktar para ya da tüketilebilen bir şeyi ödünç alana devir etmeyi, ödünç alanında aynı nitelik ve miktarda şeyi geri vermeyi üstlendiği sözleşmedir.
351 madde nedir?
Madde 351 – Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini …