AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kullanilmis maske ile ne yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.633
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kullanılmış maske ile ne yapılır?​

Ev ve işyerlerinde kullanılan maske ve eldiven atıklarının ise ağzı kapatılarak iç içe iki torbaya konulması ve en az 72 saat süreyle insan temasından uzak bölümlerde bekletildikten sonra yine “evsel atık” olarak belediyeye teslim edilmesi gerekiyor.

Maske kağıt atık mı?​

“Maske ve eldivenler evsel atık şeklinde kabul edildiği için her evde ayrı tutulmaları gerekiyor.

Maske evsel atık mı?​

Maske evsel atık mı?
Atıklar çift kat poşetlenerek ağzı kapalı şekilde 72 saat bekletildikten sonra evsel atıklarla birlikte düzenli depolama tesislerine gönderilmeli. Semptom göstermeyen vakalar düşünülünce maske, eldiven gibi bulaş riski barındıran atıklar ‘tıbbi atık’ olarak değerlendirilmelidir.

Maske atıkları nereye atılır?​

Ev ve işyerlerinde kullanılan maske ve eldiven atıkları, ağzı kapatılarak iç içe iki torbaya konularak, en az 72 saat süreyle insan temasından uzak bölümde bekletildikten sonra ‘evsel atık’ olarak belediyeye teslim edilecek.

Maske hangi atık kutusuna gider?​

MASKE VE ELDİVENLERLE BAŞKALARINI RİSKE ATMAYALIM” Maskeyi çıkarırken iplerinden çıkarıp, atarken de mümkünse yanlarından kapatın. * Hastane çıkışlarında mutlaka tıbbi atık kutuları bulunuyor, o tıbbi atık kutularına maske ve eldivenleri atmalarını öneriyoruz.

Maske atıkları ne yapılıyor?​

Maske atıkları ne yapılıyor?
“Maske ve eldiven atıkları, kurum ve işletmelerin bina giriş çıkışları ile ortak kullanım alanlarına yerleştirilecek biriktirme ekipmanlarında ayrı şekilde biriktirilecek. Geçici depolama alanlarında en az 72 saat bekletildikten sonra ‘evsel atık’ olarak belediyeye teslim edilecek.

Deterjan ne kadar sürede yok olur?​

İNSANLARIN çoğu zaman önemsiz görüp çevreye bıraktıkları atıkların doğada yok olma süreleri ise şöyle: Strafor 2 milyon yıl, cam şişe 4 bin yıl, plastik bin yıl, poliüretan (sentetik fiberler ve yapıştırıcılar) bin yıl, telefon kartı bin yıl, kaset bin yıl, su borusu bin yıl, balık oltası 600 yıl, bebek bezi 550 yıl.
 
Kullanılmış maskelerle ilgili detaylı bilgiler vermişsiniz, bu konuda önemli bir konuya değinmişsiniz. Kullanılmış maskelerin nasıl atılması gerektiği hakkında bilgi vererek insan sağlığını ve çevreyi korumaya dikkat çekmişsiniz. Maskelerin evsel atık olarak kabul edilmesi ve çift kat poşetlenerek en az 72 saat bekletildikten sonra belediyeye teslim edilmesi gerektiğini belirtmişsiniz. Ayrıca semptom göstermeyen vakalar için maske ve eldiven gibi bulaş riski barındıran atıkların tıbbi atık olarak değerlendirilmesi gerektiği konusuna da değinmişsiniz.

Deterjanın doğada yok olma süresini sorduğunuzda, dediğim gibi kullanılmış maskeler gibi atıkların çevreye verdiği zararları önlemek için doğru atık yönetimine ihtiyaç vardır. Geri dönüşüm ve atık yönetimi konularında toplum olarak daha bilinçli olmalıyız.

Doğada yok olma süreleri hakkında verdiğiniz bilgiler de oldukça çarpıcı. Özellikle insanların çevreye bıraktığı atıkların uzun süre doğada kalabilmesi, çevre kirliliği konusunda farkındalık yaratmalı ve bu konuda daha duyarlı davranmalıyız.

Eğer kullanılmış maskelerle ne yapılacağı konusunda başka sorularınız varsa ya da atık yönetimi ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst