AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kulakta tislama neden olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kulakta tıslama neden olur?​

Nedenlerine göre bakıldığında ise subjektif çınlama, kulak kaynaklı olabileceği gibi metabolik ya da nörolojik bir hastalığın sonucu oluşabilir. Objektif çınlama ise damar ya da kas hastalıklarına bağlı yaşanabilir.

Kafanın içinde uğultu neden olur?​

Alerji, yüksek veya düşük tansiyon, bazı tümörler, şeker hastalığı, tiroid problemleri, baş ve boyun bölgesine gelen darbeler ve bazı ilaçlar (kimi romatizma ilaçlan, antibiyotikler, sakinleştirici ilaçlar ve aspirin) tinnitusa neden olabilir.

Kulakta zil sesi neden olur?​

Kulakta zil sesi neden olur?
Kulak çınlaması, kulakta gürültü veya zil sesi algısıdır. Yaygın bir sorun olan kulak çınlaması yaklaşık 5 kişiden 1’ini etkiler. Kulak çınlaması bir durumun kendisi değildir. Yaşla ilgili işitme kaybı, kulak yaralanması veya dolaşım sistemi bozukluğu gibi altta yatan bir durumun belirtisidir.

Kulakta uğultu rüzgar sesi neden olur?​

Uğultu hissi düdük, rüzgar veya dalga sesi gibi olabilir. Biz bunların hepsini çınlama diye tarif ederiz. Uğultu iki kulaktan da duyuluyorsa bunun altından genellikle sistemik bir hastalık çıkar. Tansiyon, diyabet gibi.

Beyinde uğultu nasıl geçer?​

Bu nedenle aşağıdakileri yapmanız önerilmektedir.
- Yüksek sesli müziğe maruz kalmaktan korunun.
- Kan basıncını sürekli kontrol ettiriniz.
- Tuz alımını kısıtlayın (fazla tuz dolaşım sisteminizi bozacaktır.)
- Sinir sistemine uyarıcı etkisi olan kahve, kola ve sigaradan uzak durun.
- Günlük egzersizler kan akımınızı düzenler.

Baş Uğultusuna ne iyi gelir?​

Baş Uğultusuna ne iyi gelir?
Elma Sirkesi: Her derde deva olarak da bilinen elma sirkesi kulak uğultusu için son derecede önemlidir. Elma sirkesini de kulağınıza damlatabilir ve o şekilde kulak uğultunuzdan kurtulmanız mümkündür. Fesleğen Yaprağı: Fesleğen yaprağı da kulak uğultusuna iyi gelen doğal çözüm metotlarından biridir.

Hangi doğal taş suya girmez?​

İçeriğinde arsenik, kurşun, antimon ve alüminyum gibi zehirli ve öldürücü bileşenler bulunan ya da radyoaktif elementler içeren doğal taşlar suda paslanır ya da toksik mineral üretir.

Ametist ve pembe kuvars birlikte kullanılır mı?​

Ametist Taşı Hangi Taşla Kullanılır Özellikle pembe kuvars, sitrin, kristal kuvars ve turmalin taşlarıyla kullanılması önerilir. Örneğin pembe kuvars ile birlikte kullanılan ametist taşı, ilişkilere pozitif enerji, iyi şans ve koruma getirir.

Kulak çınlaması ilacı var mı?​

Kulak çınlaması ilacı var mı?
Halk arasında kulak çınlaması sorunu olarak bilinen “tinnitus” rahatsızlığı, kulağa lazerle biyo-uyarıcı etki oluşturularak yapılan “tinnitus tedavi sistemi”yle 2 ayda tedavi edilebiliyor.
 
Kulakta tıslama, farklı sebeplerden kaynaklanabilen bir rahatsızlıktır. Subjektif tıslama, kulakla ilgili olabileceği gibi metabolik veya nörolojik bir hastalığın sonucu da olabilir. Objektif tıslama ise genellikle damar veya kas hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkar.

Kafanın içinde uğultu oluşması da çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. Alerji, yüksek veya düşük tansiyon, bazı tümörler, şeker hastalığı, tiroid problemleri, baş ve boyun bölgesine gelen darbeler ve bazı ilaçlar (romatizma ilaçları, antibiyotikler, sakinleştirici ilaçlar, aspirin gibi) kafada uğultuya neden olabilir.

Kulakta zil sesi hissi de kulak çınlaması olarak bilinir. Yaklaşık olarak her 5 kişiden birini etkileyen kulak çınlaması, genellikle altta yatan bir durumun belirtisi olabilir. Yaşla ilgili işitme kaybı, kulak yaralanmaları, dolaşım sistemi bozuklukları gibi birçok faktör kulak çınlamasına yol açabilir.

Kulaktaki uğultu hissi genellikle sistematik bir hastalığın belirtisi olabilir. Eğer uğultu iki kulaktan da duyuluyorsa, tansiyon, diyabet gibi sistemik hastalıkları düşündürebilir. Bu durumda, uzman bir sağlık personeline başvurmak ve gerekli tetkikleri yaptırmak önemlidir.

Kulak uğultusuyla baş etmek için öneriler arasında yüksek sesli müzikten kaçınmak, kan basıncını kontrol altında tutmak, tuz alımını kısıtlamak, sinir sistemine etki eden kahve, kola ve sigaradan uzak durmak, günlük egzersiz yapmak gibi tedbirleri almak yer alır.

Baş uğultusuna karşı denenmiş bazı doğal yöntemler arasında elma sirkesi kullanımı ve fesleğen yaprağı tüketimi önerilmektedir. Elma sirkesi kulak uğultusuna iyi gelebilirken, fesleğen yaprağı da doğal çözüm yöntemlerinden biri olarak tavsiye edilebilir.

Kulak çınlamasına yönelik özel bir ilaç mevcut değildir. Ancak bazı tinnitus tedavi yöntemleri, kulağa lazerle biyo-uyarıcı etki uygulanarak yapılan tedavilerle kulak çınlamasında azalma sağlanabilir. Bu tür tedavilerin etkinliği ve uygunluğu konusunda doktorunuza danışmanız önemlidir.
 
Geri
Üst